Πληρώθηκαν 23,7 εκατ ευρώ για το «Γέφυρα 1»

Συντάκτης Νewsroom 9 Απριλίου, 2021 09:57

Πληρώθηκαν 23,7 εκατ ευρώ για το «Γέφυρα 1»

Ακόμα 23,7 εκατ ευρώ κατέβαλε το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πληρωθεί η πέμπτη φάση του προγράμματος «Γέφυρα 1».

Η πληρωμή της κρατικής επιδότησης από το Πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 1” έγινε στις 31 Μαρτίου, και συνολικά ήταν 23,7 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στην επιδότηση 113.961 δανείων και 72.581 δικαιούχων.


Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες τέσσερις φάσεις πληρωμών, των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, στους δικαιούχους του Προγράμματος ανέρχεται στα 96 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμής.

Οι δανειολήπτες που έχουν κάνει χρήση της δυνατότητας αναστολής, θα επωφεληθούν από την κρατική επιδότηση μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος της αναστολής.

Η κρατική επιδότηση καλύπτει τη μηνιαία δόση των δανείων τους σε ποσοστό έως 90%, για χρονικό διάστημα 9 μηνών, με τους δικαιούχους να καλούνται, πλέον, να πληρώσουν μόνο το μέρος της δόσης του δανείου που τους αναλογεί, ακριβώς με την ίδια διαδικασία που ίσχυε έως τώρα.

Γέφυρα 2

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκουρα ιδιαιτέρως υψηλό είναι το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, για το Πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 2”.

Ήδη, από την περασμένη Δευτέρα, που ξεκίνησε η λειτουργία της σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, μέχρι χθες το βράδυ, 4.160 μοναδιαίοι Α.Φ.Μ. είχαν προχωρήσει στην οριστική υποβολή αίτησης στο νέο Πρόγραμμα.

Εξ αυτών, 2.468 είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, 1.147 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή ατομικές επιχειρήσεις, 479 είναι μικρές επιχειρήσεις και 66 είναι μεσαίες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το “ΓΕΦΥΡΑ 2” έως τις 9 Μαΐου.


Συντάκτης Νewsroom 9 Απριλίου, 2021 09:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV