Πληρωμές τη Μ. Εβδομάδα: Πότε καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα και δώρο Πάσχα

Συντάκτης Νewsroom 13 Απριλίου, 2020 11:08

Πληρωμές τη Μ. Εβδομάδα: Πότε καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα και δώρο Πάσχα

Σειρά επιδομάτων αναμένεται να πιστωθεί σε λογαριασμούς των δικαιούχων τη Μεγάλη Εβδομάδα. Νωρίτερα και οι συντάξεις.  

Αναλυτικότερα, αύριο Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την καταγραφή των μικρών επιχειρήσεων, μέχρι πέντε ατόμων, που οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ.  

Η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 15 έως και τις 17 Απριλίου.  


Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου, ο αριθμός των εργαζομένων που έχει κάνει ηλεκτρονική αίτηση είναι μεγαλύτερος από 800.000.  

Τη Μεγάλη Τετάρτη, καταβάλλεται κανονικά το Δώρο Πάσχα, από τις επιχειρήσεις εκείνες που ούτε έχουν πληγεί ούτε έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.  

Τη Μεγάλη Πέμπτη καταβάλλεται το ποσό των 400 ευρώ, ως προκαταβολή για τους επιστημονικούς κλάδους ενώ τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα καταβληθούν έως το τέλος Απριλίου.  

Νωρίτερα και οι συντάξεις  

Ανάλογα με το ΑΜΚΑ η καταβολή της σύνταξης. Συγκεκριμένα, στις 22 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΤΕ και των τραπεζών, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7 και 9.   Για την ίδια κατηγορία συνταξιούχων, που το ΑΜΚΑ τους, λήγει σε 0, 2,4, 6 και 8, οι συντάξεις θα καταβληθούν στις 24 Απριλίου.  

Οι συνταξιούχοι των τ. ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα πληρωθούν στις 27 Απριλίου ενώ η τελευταία καταβολή συντάξεων για τους συνταξιούχους των ΝΑΤ, Δημοσίου, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα γίνει στις 29 Απριλίου.  

Οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν στις 5 Μαΐου.


Συντάκτης Νewsroom 13 Απριλίου, 2020 11:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV