Περιφερειακό Συμβούλιο: “Δεν θα κάνουμε την Περιφέρεια κρατητήριο ψυχών”

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2011 07:30

Περιφερειακό Συμβούλιο: “Δεν θα κάνουμε την Περιφέρεια κρατητήριο ψυχών”

 


Το «όχι» στα σχεδιαζόμενα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επανέλαβε στη συνεδρίαση της 30ης Μαΐου 2011, το Περιφερειακό Συμβούλιο, θέμα που συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης. Αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής της οποίας το έργο συνίσταται στην κατάθεση προτάσεων για το μεταναστευτικό και τα σχεδιαζόμενα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών.

«Η Περιφέρεια θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις του τόπου», δήλωσε επαναλαμβάνοντας το «όχι» στο εγχείρημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών στην Περιφέρεια μας, ο  Άρης Γιαννακίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Τόνισε ότι «στα μεγάλα ζητήματα διαβουλευόμαστε και συναποφασίζουμε», ενώ μίλησε για πρωτόγνωρη διαδικασία άμεσης δημοκρατίας. «Δεν  θα ανεχτούμε άλλο κέντρο  υποδοχής μεταναστών. Δεν θα κάνουμε την Περιφέρεια κρατητήριο ψυχών» ήταν το μήνυμα που μετέφερε.

Ο αντιπρόεδρος της Εγνατίας ΑΕ Ιωάννης Τσακλίδης ενημέρωσε για τον «σχεδιασμό της Εγνατίας ΑΕ, σχετικά με τη δημιουργία σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού που διατρέχει την Περιφέρεια ΑΜ-Θ». Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέθεσε την πρόταση για ένα σταθμό διοδίων ανά κατεύθυνση.

Επίσης, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ψήφισαν ομόφωνα την έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, μέσω προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ.».

Η πράξη είναι πιλοτικού χαρακτήρα, αφορά ανέργους ή αγρότες, ασφαλισμένους στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας κι έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500 ευρώ, το δε έργο θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2013.  Τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, ενώ το σύστημα επιλογής θα βασίζεται στη μοριοδότηση συνδυαστικά των κριτηρίων.

Να σημειωθεί ότι αναβολή πήρε το θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στα προβλήματα εφαρμογής του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού, ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία υιοθέτησε ψήφισμα του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλου, που μεταφέρει την αντίθεση του σώματος στην αναστολή εισαγωγής σπουδαστών στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Καβάλας (Δράμα).

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2011 07:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV