Περιφερειακή Αναγέννηση: Τι νόημα έχουν οι συσκέψεις για τον ιό του Νείλου την ώρα που τα κουνούπια αρμενίζουν;

Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουλίου, 2011 09:13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Υπουργικές συσκέψεις για τον επικίνδυνο ιό του Νείλου. Τι νόημα έχουν όταν καθυστερούν επικίνδυνα την καταπολέμηση κουνουπιών;  Οι πολίτες όμως  τι τους φταίνε;;;»


Πραγματοποιήθηκε χθές στη Θεσσαλονίκη 20-Ιουνίου 2010 η 4η διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Υγείας για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου ιού του Νείλου, υπό τις πιέσεις του ΠΟΥ. Στην Περιφέρεια μας,όμως, τι γίνεται;.Ο κ. Γιαννακίδης και οι περί αυτόν κατόρθωσαν, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, να μην ψεκάσουν ως τώρα, να δημιουργήσουν μία  αφόρητη και επικίνδυνη από πληθυσμό κουνουπιών κατάσταση, σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου οι υγροβιότοποι, με 450.000 στρέμματα έκταση, περισσεύουν και οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι από αλλού.

Οι πολίτες υποφέρουν. Η δημόσια υγεία -με τον ιό του Νείλου, που αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο, άκρως απειλητικό- καθημερινά κινδυνεύει. Η ποιότητα ζωής, η λειτουργία των καταστημάτων, ο τουρισμός, όχι μόνο στις παράκτιες περιοχές αλλά παντού, υπονομεύονται και υποβαθμίζονται από την πρωτοφανή παρουσία τεράστιου αριθμού κουνουπιών.

Αφού με υπαιτιότητά τους, όπως τους προειδοποιήσαμε ότι θα γινόταν, ακύρωσαν σχεδόν με ανεπίτρεπτη καθυστέρηση την καταπολέμηση του 2011  , επιβεβαιώνοντας την γενικότερη ανεπάρκειά τους, τώρα δεν έχουν όμως ούτε το ανάστημα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο μεν κ. Γιαννακίδης, δηλώνει (τύπος Κομοτηνής 5/7/2011) ότι  αιτία είναι η μη έγκαιρη έγκριση των χρημάτων, όπως δεν αληθεύει, αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση διά του κ. Σώκου υπέγραψε την έγκριση πίστωσης την 31η Μαρτίου 2011 (Τύπος 31-3-2011),ο δε τοπικός αντιπεριφερειάρχης του, σε νεότερο απολογητικό σενάριο, δηλώνει (τύπος Ξάνθης 19/7/2011) ότι οφείλεται, κατά την ακριβή έκφραση του,  σε «σικέ ένσταση» μετά το διαγωνισμό, που δήθεν καθυστέρησε τη διαδικασία κατά 45 ημέρες!!!

Ένσταση ουδέποτε υποβλήθηκε, ουδέποτε υπήρξε, κατά του διαγωνισμού.

Αντί να σεβαστούν την κατάσταση στην οποία μας οδήγησαν όλους, μας  προκαλούν. Αντί να πουν την αλήθεια στους πολίτες, καταφεύγουν σε μίζερες πρακτικές, σε προκλητικά και ασύστολα ψεύδη.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Π.Α.Μ.Θ., της Περιφερειακής Αναγέννησης, πρώην νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε σχετικά:

«Ανέτρεψαν την παγιωμένη επί 12 χρόνια, με ικανοποιητικά αποτελέσματα καταπολέμηση, παραγκώνισαν δοκιμασμένους, έτοιμους και έμπειρους μηχανισμούς. Βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Θελήσαμε να βοηθήσουμε, να συνεισφέρουμε αλλά απέρριψαν με αλαζονικό τρόπο τις προτάσεις μας. Δυστυχώς καθημερινά επιβεβαιώνουν σε βάρος μας, ως πολιτών, την ανεπάρκειά τους. Όχι μόνο δεν μπορούν να φανούν αντάξιοι του θεσμού της Περιφέρειας αλλά υπονομεύουν την αξιοπιστία και το μέλλον του. Οι πολίτες όμως  τι  φταίνε;;; Επιτέλους φανείτε ελάχιστα συνεπείς.»

 

21 Ιουλίου 2011

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Αν. Περιφερειακός Συνδυασμός
Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης

 



 


Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουλίου, 2011 09:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV