Περιφερειακή Αναγέννηση:”Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παίρνει ψίχουλα από τα 166 έργα σημαίες”

Συντάκτης Νewsroom 16 Δεκεμβρίου, 2011 18:41

Περιφερειακή Αναγέννηση:”Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παίρνει ψίχουλα από τα 166 έργα σημαίες”


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παίρνει ψίχουλα από τα 166 έργα σημαίες, προϋπολογισμού 10,5 δις Ευρώ.

Είδαν το φως της δημοσιότητας τα 166 έργα σημαίες προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προϋπολογισμού 10,5 δις. Ευρώ.


Τα «έργα σημαίες» αποσκοπούν στην επανεκίννηση της οικονομίας και στην απορρόφηση της ανεργίας που έχει εφιαλτικές διαστάσεις για τον τόπο. Δυστυχώς παρά τα μεγάλα λόγια, τις συγκαλύψεις και τις θριαμβολογίες του κ. Γιαννακίδη και των γύρω από αυτόν, στον κατάλογο των 166 δεν περιλαμβάνεται κανένα νέο έργο. Περιλαμβάνονται 5 παλαιά έργα, γνωστά σε όλους μας, με ύψος προϋπολογισμού, που αποτελεί ψίχουλα μέσα στο τεράστιο ποσό των 10,5 δις. Ευρώ.

Ακούμε πανηγυρισμούς για το Μάνδρα – Ψαθάδες στον Έβρο, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2004, έχει κατασκευαστεί το 60% του έργου, κηρύχθηκε έκπτωτος ο εργολάβος αρχές του 2011 και τώρα απλώς αντικαθίσταται με άλλον εργολάβο, και μάλιστα καθυστερημένα,  για να συνεχιστούν οι εργασίες.

Το έργο Αρδάνιο – Λύρα – Μάνδρα στον Έβρο  έχει ενταχθεί πριν δύο χρόνια περίπου και δημοπρατήθηκε στις 22-2-2011. Και τα δύο είναι έργα της Εγνατίας Οδού. Τα άλλα παλαιά έργα «που εντάχθηκαν» είναι η ολοκλήρωση του δρόμου που κατασκευάζεται Κομοτηνή – Νυμφαία – ΕλληνοΒουλγαρικά σύνορα, το γνωστό έργο γαιοθερμικού πεδίου στο Δήμο Ερατεινού – Χρυσούπολης Νέστου, μία περιορισμένη βελτίωση στο ύψος Διδυμότειχου – Μαρασίων της σιδηροδρομικής γραμμής και η γνωστή από 10 ετίας υπόθεση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Αντίθετα από τα δημοσιοποιηθέντα 6 «έργα-σημαίες» το Σεπτέμβριο σε απάντηση προς εμάς από τον κ. Γιαννακίδη με δελτίο τύπου, δεν περιλαμβάνονται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 69 εκ. ευρώ, ο οδικός άξονας Δράμας-Καβάλας, προϋπολογισμού 125 εκ. ευρώ, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Βεβαίως ούτε λόγος για τα άλλα μεγάλα έργα της περιοχής, όπως π.χ. σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλας – Τοξοτών, λιμάνια, κλπ.

 

Ο  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ,πρώην νομάρχης Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδης δήλωσε:
«Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η ανεπάρκεια της Περιφέρειας. Κανένα νέο έργο υποδομής δεν γίνεται. Παίρνουμε ψίχουλα σε ποσά και αυτά όχι σε κάτι καινούργιο αλλά σε έργα δρομολογημένα εδώ και πολλά χρόνια. Ο κ. Γιαννακίδης και οι πέριξ αυτού αναμασούν τα ίδια πράγματα και συχνα-πυκνά αυτοδιαψεύδονται. Οι εφιαλτικές διαστάσεις που έχει λάβει η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια στην περιοχή δεν αντιμετωπίζονται με λόγια και με επικοινωνιακά τερτίπια. Τους καλούμε να δουλέψουν, να φέρουν αποτελέσματα, για να πάρουμε τουλάχιστον ότι μας αντιστοιχεί έναντι των άλλων. Ας μην εκτίθενται και ας μην προκαλούν την νοημοσύνη της κοινωνίας μας.»

 


Συντάκτης Νewsroom 16 Δεκεμβρίου, 2011 18:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV