Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης: Εντάχθηκαν 23 έργα στο ΕΣΠΑ

Συντάκτης Νewsroom 2 Δεκεμβρίου, 2010 10:47

Με την υπογραφή της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεοδώρας Κόκλα εντάχθηκαν 23 έργα στο ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης) μέσα στην περίοδο του φθινοπώρου, συνολικού προϋπολογισμού 35.136.432 ευρώ.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

● 12 πολύ σημαντικά έργα διαχείρισης και διανομής ύδατος εντάχθηκαν στον Άξονα Προτεραιότητας 9 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας, Ξάνθης και Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού 20.883.900 ευρώ, που απαντούν σε σημαντικά προβλήματα του πληθυσμού σε σχέση με το πόσιμο νερό.

● Οκτώ έργα προστασίας και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς εντάχθηκαν στον Άξονα Προτεραιότητας 9 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού 6.996.000 ευρώ.

● Τρία έργα οδοποιίας εντάχθηκαν στον Άξονα Προτεραιότητας 3 του ΕΣΠΑ «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, συνολικού προϋπολογισμού 7.256.532 ευρώ.

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

-Στο 17% η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εντάξεις, η Γενική Γραμματέας της ΠΑΜ-Θ κ. Κόκλα σημείωσε ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανέρχεται σε ποσοστό 17% και προβλέπεται μέχρι το τέλος του έτους να προσεγγίσει το 18,5%. «Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του έτους να ενταχθούν επιπλέον έργα στο ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ ύψους 110 εκ. ευρώ. Πρόκειται για το τμήμα Αρδάνιο-Λύρα-Μάνδρα, μήκους 41 χλμ που συμπληρώνει τον κάθετο άξονα ‘Αρδάνιο-Ορμένιο’ αλλά και την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για το ΤΕΙ Καβάλας».

Συνεχίζονται επίσης οι εντάξεις έργων που αφορούν στην ύδρευση, την αποχέτευση και την επαρχιακή οδοποιία. «Όσα έργα παρουσιάζουν ωριμότητα θα έχουν ενταχθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς» δήλωσε η κ. Κόκλα, προσθέτοντας ότι και «μετά τη μετάβαση στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ η ένταξη έργων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜ-Θ θα συνεχίζεται ομαλά, ενώ οι αιρετοί της Περιφέρειας με την ανάληψη των καθηκόντων τους οφείλουν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ωρίμανση κι ένταξη νέων έργων για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ανάπτυξη της περιοχής».

 

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης


Συντάκτης Νewsroom 2 Δεκεμβρίου, 2010 10:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV