Περισσότερο χρόνο για τα ξενοδοχειακά επενδυτικά σχέδια ζητά η Ελένη Τσιαούση

Συντάκτης Νewsroom 24 Φεβρουαρίου, 2011 10:15

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με αντικείμενο τη δυνατότητα παράτασης του χρόνου υλοποίησης των εγκεκριμένων ξενοδοχειακών επενδυτικών σχεδίων.


Στην  αναφορά  της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Είναι γνωστό ότι παρατηρήθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στις εγκρίσεις των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου, όπως και στις εκταμιεύσεις δόσεων και στην επιστροφή του επενδυτικού ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής από άποψη χρόνου η ολοκλήρωση των υπαχθεισών επενδύσεων. Επιπλέον  η οικονομική κρίση επιβάλλει εκ των πραγμάτων μεγαλύτερη χρονική ευελιξία στην επενδυτική πολιτική του Υπουργείου, ώστε οι επενδυτές να διαθέτουν τη δέουσα χρονική ευχέρεια για να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες επενδύσεις τους. Σημειωτέον δε ότι για τις εν λόγω καθυστερήσεις οι ίδιοι οι επενδυτές δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη.

Μεγάλος αριθμός ξενοδόχων έρχεται αντιμέτωπος με τις δυσκολίες υλοποίησης των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων μέσα στο χρονικό διάστημα που έχει εγκριθεί και λόγω της δυστοκίας των τραπεζών να στηρίξουν ακόμη και εγκεκριμένα από τις ίδιες επενδυτικά σχέδια».

Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από τον κύριο Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες  προκειμένου να επιτευχθεί η δυνατότητα παράτασης της υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου των εγκεκριμένων επενδύσεων για δύο χρόνια, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωσή τους.


Συντάκτης Νewsroom 24 Φεβρουαρίου, 2011 10:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV