Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Σουφλιώτη ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2010 11:44

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Σουφλιώτη ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα στην Αλεξανδρούπολη

Το βιβλίο του Σουφλιώτη ηθοποιού και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πασχάλη Τσαρούχα με τίτλο «Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris Dakar » παρουσιάζεται στο Σουφλί (Σιδηροδρομικός Σταθμός) αύριο, Τρίτη, 29 Ιουνίου και ώρα 19.00 και στην Αλεξανδρούπολη (Ιστορικό Μουσείο) την Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Το Τρένο του Πολιτισμού» που συνδιοργανώνουν η Νομαρχία Έβρου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Έβρου.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας με την γνωστή, από τα προηγούμενα βιβλία του, ευαισθησία του προσεγγίζει και απομυθοποιεί ένα θέμα που μαγεύει τους μικρούς και «φοβίζει» πολλούς μεγάλους. Την χρησιμοποίηση της μηχανής σαν μέσον μεταφοράς αλλά και διασκέδασης. Ο συγγραφέας γνωστός για την αγάπη του για τις μηχανές αλλά και την σωστή χρήση τους είναι από τους πιο κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσει για το θέμα


«Το νέο μου βιβλίο, Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris Dakar, αποτελεί το πρώτο από μια σειρά βιβλίων που σκοπό έχουν το χτίσιμο και την ενθάρρυνση της συνείδησης μικρών και μεγάλων στον ευαίσθητο και γοητευτικό τομέα του ασφαλούς δικυκλισμού»

Η ιστορία πραγματεύεται την περιπέτεια του επτάχρονου Μπίλη Καντίλη που αποφασίζει να τρέξει στο ράλλυ Paris Dakar με την συμπαράσταση του πατέρα του στο ρόλο του μηχανικού. Εκεί θα γνωρίσει την ομορφιά της Λατινικής Αμερικής, τη γοητεία του συναγωνισμού, τη μαγεία της εξερεύνησης των ορίων σώματος και ψυχής, την αγωνία της επιβίωσης στις αχανείς εκτάσεις ερήμου, τη χαρά του τερματισμού. Όλα αυτά σ’ ένα υπέροχο όνειρό του. Αλλά, ποιός γνωρίζει ποτέ; Ίσως το όνειρο, μεγαλώνοντας ο Μπίλης, το μετατρέψει σε πραγματικότητα. Το βιβλίο προλογίζει ο Έλληνας νικητής του Paris Dakar Βασίλης Ορφανός

Την εικονογράφηση του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 2Δ, έχει κάνει ο αδερφός του Πασχάλη Τσαρούχα, ο Βασίλης Παπατσαρούχας, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς εικονογράφων.


Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2010 11:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV