Παρουσίαση του βιβλίου “Θα πολεμάς με τους θεούς Ένα μυθιστόρημα για τον Λεωνίδα”

Συντάκτης Νewsroom 14 Φεβρουαρίου, 2011 09:26

Παρουσίαση του βιβλίου “Θα πολεμάς με τους θεούς Ένα μυθιστόρημα για τον Λεωνίδα”


Τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, οι εκδόσεις Πατάκη και το περιοδικό λόγου και τέχνης Εξώπολις σας προσκαλούν την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στο χώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου (Βενιζέλου 41. Αλεξανδρούπολη) στην παρουσίαση του καινούριου βιβλίου του Δημήτρη Στεφανάκη

Θα πολεμάς με τους θεούς


Ένα μυθιστόρημα για τον Λεωνίδα

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας.Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός-δημοσιογράφος

Μαρία Παπαδοπούλου.

Το “Θα πολεμάς με τους θεούς” είναι ένα μυθιστόρημα για τον άνθρωπο που έσωσε τον δυτικό πολιτισμό, τον ρομαντικό και αταίριαστο βασιλιά της Σπάρτης.Στην ιστορία της ζωής του, οι Θερμοπύλες, ως ύψιστη έκφραση ελευθερίας, δεν αποτελούν μονάχα την αποθέωση της μοναχικής του πορείας. Συνοψίζουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο το ιδεώδες της πόλης του. Και η ίδια η Σπάρτη ξεδιπλώνεται ολοζώντανη και πολύχρωμη μπροστά στα μάτια μας, μαζί με το πανόραμα ενός ολόκληρου κόσμου που φαντάζει απροσδόκητα οικείος και σύγχρονος.

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σωλ Μπέλλοου, Τζον Απντάικ, Μάργκαρετ ‘Ατγουντ, Ε.Μ.Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ κ.ά. Το «Θα πολεμάς με τους θεούς» είναι το έκτο μυθιστόρημά του. Από τις εκδόσεις Πατάκη έχουν προηγηθεί οι «Μέρες Αλεξάνδρειας» (2007) και το «Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι» (2009).( Ο συγγραφέας θα επισκεφθεί επίσης το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη», το πρωί της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου και θα συζητήσει με τους μαθητές για το βιβλίο καθώς και για θέματα λογοτεχνίας)
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).


Συντάκτης Νewsroom 14 Φεβρουαρίου, 2011 09:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV