Παρουσίαση παιδικού βιβλίου “Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά” της Στέλιας Σαρικά

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 26 Αυγούστου, 2020 10:13

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου “Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά” της Στέλιας Σαρικά

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου “Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά” της Στέλιας Σαρικά, στην Αλεξανδρούπολη.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Χαντζή Βασιλική, οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Στέλια Σαρικά σας παρουσιάζουν το παιδικό βιβλίο με τίτλο: “Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά”, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020.

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσει ο Αναστάσιος Αλεξίου (Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Απαλού και ιερέας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απαλού).


Με αφορμή το βιβλίο θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης από τη νηπιαγωγό Ευαγγελία Σκερλέτη.

Απαραίτητη προεγγραφή στο τηλέφωνο 2343020098

Από το οπισθόφυλλο…
Από τη στιγμή που ο Φάνης αποκτά το πολυπόθητο τάμπλετ, η ζωή του αλλάζει δραματικά. Κλείνεται µε τις ώρες στο δωμάτιό του, χάνει τους αληθινούς του φίλους, απομακρύνεται από τα αγαπημένα του πρόσωπα, αδιαφορεί για το σχολείο. Ξεχνά να ζήσει.

Τι γίνεται όµως όταν εµφανίζεται ο Ταϊφόν; Ποια µυστικά θα του αποκαλύψει και πώς θα επηρεάσει τη ζωή του Φάνη και των γονιών του; Θα καταφέρει να τους υπενθυµίσει την αξία της πολύχρωµης, αληθινής, γεµάτης εµπειρίες καθηµερινής ζωής;

Η ιστορία απευθύνεται σε παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς. Μπορεί να αποτελέσει την αφορµή για µια συζήτηση και έναν προβληµατισµό γύρω από τη χαµένη παιδικότητα και την αλλοίωση της ψυχοσύνθεσης των παιδιών, ως αποτελέσµατα της αλόγιστης χρήσης της τεχνολογίας.

Η συγγραφέας…

Στέλια Σαρικά

Η Στέλια Σαρικά γεννήθηκε στον Αρχάγγελο Ρόδου. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστηµών, και Παιδαγωγικές Επιστήµες στο τµήµα Δηµοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστηµίου Αιγαίου. Το 2010 ολοκλήρωσε τη µετεκπαίδευσή της στο διδασκαλείο της Αλεξανδρούπολης. Εργάστηκε ως κοινωνιολόγος σε γυµνάσια και λύκεια. Ασχολήθηκε µε τα άτοµα µε αναπηρία και ήταν υπεύθυνη υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραµµάτων στον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Ατόµων µε Αναπηρία. Από το 2003 ζει στην Αλεξανδρούπολη και εργάζεται στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση ως δασκάλα. Είναι παντρεµένη και µητέρα δύο παιδιών. Το βιβλίο «Ο Φάνης και η οθόνη µε τα µυστικά» είναι η πρώτη της επίσηµη συγγραφική δουλειά.

Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά, Στέλια Σαρικά

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 26 Αυγούστου, 2020 10:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV