Παρελάσεις για … τους επίσημους – Χωρίς εντάσεις στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2012 11:41

Παρελάσεις για … τους επίσημους – Χωρίς εντάσεις στον Έβρο

Τη μέθοδο των «αποστειρώσεων» (κάγκελα παντού), των ματαιώσεων αλλά και των «παρελάσεων εξπρές»  επέλεξαν φέτος οι διοργανωτές υπό το φόβο των επεισοδίων που πέρυσι την ίδια εποχή με εκκίνηση τη Θεσσαλονίκη είχαν προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις. Για το λόγο αυτό οι φετινές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως και της 25ης Μαρτίου πέρυσι, πραγματοποιούνται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με το κοινό να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να πλησιάσει την εξέδρα των επισήμων.


Παράλληλα σε πολλές περιοχές, όπως σε Γιάννενα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Γρεβενά, Καστοριά και Πτολεμαϊδα, οι τοπικές αρχές με αφορμή τις άσχημες καιρικές συνθήκες επέλεξαν να ματαιώσουν τις μαθητικές παρελάσεις, ενώ σε άλλες όπως η Αθήνα αλλά και η Θεσσαλονίκη, οι παρελάσεις είχαν μικρότερη διάρκεια από ποτέ.

Στις πόλεις του Έβρου οι παρελάσεις έγιναν κανονικά με μικρές καθυστερήσεις λόγω της βροχής που έπεφτε κατά περιόδους. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε και καταχειροκρότησε μαθητές και στρατό. Αν και η αστυνομική δύναμη που είχε παραταχθεί ήταν ισχυρή, δεν συνέβη πουθενά το παραμικρό αν αναλογιστούμε τα μικροεπεισόδια  που είχαν λάβει χώρα τον περασμένο Μάρτιο σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν παρήλασαν στο Διδυμότειχο οι Δόκιμοι Αστυφύλακες.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2012 11:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV