Παρατείνονται μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα

Συντάκτης Νewsroom 26 Νοεμβρίου, 2020 13:31

Παρατείνονται μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ’ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί».

Υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.


Το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό σε κάποιες περιοχές και αποτελεί πηγή ανησυχίας

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζοντας την ενημέρωση και αναφερόμενος στο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, «ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».

Επεσήμανε ότι «ιδίως για την πόλη της Πάτρας ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους. Όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται». Τόνισε: «Κάνουμε έκκληση να μη γίνει μία ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης».


Συντάκτης Νewsroom 26 Νοεμβρίου, 2020 13:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV