Παρέμβαση Φοιτητών του Δ.Π.Θ. στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 28 Ιανουαρίου, 2021 20:43

Παρέμβαση Φοιτητών του Δ.Π.Θ. στην Ορεστιάδα

Φαίνεται τελικά ότι η πανδημία, οι καραντίνες και τα κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για να ψηφίζει η κυβέρνηση αντιεκπαιδευτικούς νόμους και μάλιστα κλείνοντας μάτια, αυτιά και τις πόρτες του υπουργείου σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Τη στιγμή που τα Πανεπιστήμια συμπληρώνουν ένα χρόνο κλειστά, η κυβέρνηση, αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα με ασφάλεια, σχεδιάζει πώς θα βάλει δυνάμεις της αστυνομίας, κάρτες εισόδου και κάμερες στα Πανεπιστήμια, πώς θα διαγράφει φοιτητές θεσπίζοντας όριο φοίτησης, την ισοτίμηση πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων και Πανεπιστημίων. Εν μέσω πανδημίας και με τις σχολές μας κλειστές η κυβέρνηση προχωρά σε σοβαρές αλλαγές που αφορούν τις σπουδές μας. Βάζουν όριο σπουδών, ν+1/2ν, απειλώντας με διαγραφές χιλιάδες φοιτητές ενώ οι σπουδές μας με δική τους ευθύνη καθυστερούν. Απαιτούμε να παρθούν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων μας για το εαρινό εξάμηνο! 


Απαιτούμε-Διεκδικούμε:

  1.  Άμεση άδεια μεταφοράς φοιτητών στον τόπο σπουδών και κατοικίας τους.
  2. Να δοθούν σε όλους τους φοιτητές τα ακαδημαικά συγγράματα και παράταση της εξεταστικής μέχρι την υλοποίηση αυτού.
  3. Όχι στα νέα μέτρα καταστολής, πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, face control και πειθαρχικά μέτρα.
  4. Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
  5. Όχι στην εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ και  ιδιωτικών κολλεγίων.
  6. Να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Να συνεχιστούν τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές και οι πρακτικές ασκήσεις διά ζώσης, με μέτρα αποφυγής συνωστισμού.
  7. Προσλήψεις καθαριστών, υγειονομικού προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων μας. Ιατρικές μονάδες στελεχωμένες σε κάθε Σχολή.
  8. Να πραγματοποιούνται rapid test δωρεάν σε ειδικούς χώρους μέσα στα Πανεπιστήμια.
  9.  Άμεση χρηματοδότηση των σχολών για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες και ένταξη όλων των κονδυλίων στον κρατικό προϋπολογισμό
  10.  Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με την ευθύνη Υπουργείου- Ιδρυμάτων- Δήμων και Περιφερειών.
  11. Προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, μονιμοποίηση έκτακτων διδασκόντων, βοηθητικών κ.ά. ώστε όλα τα μαθήματα να διεξαχθούν σε ολιγάριθμα κλιμάκια.
  12. Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12:00  στο προαύλιο της σχολής. Δεν μείναμε μόνο εκεί όμως καθώς πραγματοποιείται και συλλογή υπογραφών με τα αιτήματα μας από  την προηγούμενη εβδομάδα. Καλούμε τους φοιτητές της Ορεστιάδας καθώς και τους καθηγητές μας να υπογράψουν. 


Συντάκτης Νewsroom 28 Ιανουαρίου, 2021 20:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV