Παράταση για υποβολή δικαιολογητικών Αγροτικού Τιμολογίου έδωσε η ΔΕΗ

Συντάκτης Νewsroom 4 Ιανουαρίου, 2021 12:23

Παράταση για υποβολή δικαιολογητικών Αγροτικού Τιμολογίου έδωσε η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι παρέτεινε την προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για το Αγροτικό τιμολόγιο έως την 31η Μαρτίου 2021, από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 που ήταν η αρχική προθεσμία.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία για την εκκαθάριση του Μητρώου των δικαιούχων του Αγροτικού τιμολογίου, ξεκίνησε τη διαδικασία από το 2014.

Επίσης, η ΔΕΗ καλεί εκ νέου τους αγρότες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, προς την εταιρεία, ειδικά εκείνους που για οποιοδήποτε λόγο έχουν διακόψει την αγροτική τους δραστηριότητα και συνεχίζουν παράτυπα να απολαμβάνουν τα προνόμια του αγροτικού τιμολογίου.


Οι καταναλωτές που κάνουν χρήση Αγροτικού Τιμολογίου για άρδευση, σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 145893/12.05.2014 υποχρεούνται να προσκομίσουν:

  • Τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης εγγραφής ή του κωδικού εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ), ή
  • Tον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης αδειοδότησης για τη σχετική άδεια χρήσης νερού, ή
  • Tον αριθμό πρωτοκόλλου ή/και τον κωδικό άδειας χρήσης σε ισχύ της υδροληψίας, ή
  • Βεβαίωση άρδευσης της εγκατάστασής από τον φορέα διαχείρισης του συλλογικού δικτύου.

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να συνοδεύονται από Υπεύθυνη Δήλωσή, με την οποία ο καταναλωτής θα δεσμεύεται ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της άδειας χρήσης νερού και του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων.

Πηγή: agrotypos.gr


Συντάκτης Νewsroom 4 Ιανουαρίου, 2021 12:23

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV