Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ και συλλαλητήριο Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2013 19:40

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ και συλλαλητήριο Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αλεξανδρούπολη

Τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αφού μεγαλώνουν συνεχώς τα ελλείμματα, λόγω της καταλήστευσης των αποθεματικών επί δεκαετίες από τις κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο, των απωλειών από το χρηματιστήριο, του «κουρέματος» των ομολόγων που έγινε στα πλαίσια των μνημονίων, της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής μεγαλοεργοδοσίας και κράτους, της μεγάλης αύξησης της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας.

Η πλειοψηφία των συνταξιούχων και των οικογενειών τους έχει βυθιστεί στη φτώχεια και στην ανασφάλεια, αφού παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.


Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό, σε εξοπλισμό και υποδομές στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και στο δημόσιο σύστημα υγείας, οι μειωμένες παροχές των ασφαλιστικών ταμείων, οι αυξανόμενες πληρωμές στα νοσοκομεία, για εξετάσεις και για φάρμακα, κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση των ασφαλισμένων.

Το επόμενο διάστημα  έρχονται κι άλλα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα, που κινούνται στις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Απάντηση σε αυτή την επίθεση, να αναχαιτίσει, να αποτρέψει τα μέτρα και να ανατρέψει τις αντεργατικές πολιτικές τους, μόνο ο ενωμένος εργατικός λαϊκός αγώνας μπορεί να δώσει.

  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
  • Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους.
  • Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους.
  • Αποκατάσταση όσων χάσαμε.
  • Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους, χωρίς προαπαιτούμενα.
  • Κάτω τα χαράτσια και οι κατασχέσεις κατοικιών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6. ΙΟΥΝΗ ΩΡΑ 11.00 π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 6. ΙΟΥΝΗ ΩΡΑ 7.30 μ.μ.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2013 19:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV