Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Αλεξ/πολης για τη μη καταβολή σε ΑΜΕΑ εξόδων μετάβασης στο εξωτερικό

Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουνίου, 2012 10:50

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Αλεξ/πολης για τη μη καταβολή σε ΑΜΕΑ εξόδων μετάβασης στο εξωτερικό

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Αλεξ/πολης πραγματοποίησαν σήμερα (25.6.12) η Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ. Αφορμή της διαμαρτυρίας η μη καταβολή σε ΑΜΕΑ εξόδων μετάβασης στο εξωτερικό, αν και ήδη έχουν εγκριθεί. Σε σχετική ανακοίνωση προβάλλονται και πολλά άλλα προβλήματα που προκαλεί η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ν. ΕΒΡΟΥ

Αδιέξοδα για χιλιάδες ΑμΕΑ

Ασφυκτικά σφίγγει η θηλιά για τα άτομα με αναπηρία και τους χρόνια πάσχοντες αφού κι αυτά τα πενιχρά προνοιακά επιδόματα δεν καταβάλλονται και ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει δώσει εδώ και μήνες ούτε ευρώ για τις πανάκριβες θεραπείες που πληρώνουν από την τσέπη τους τα ΑμΕΑ. Τα προνοιακά επιδόματα για Μάρτη – Απρίλη δεν έχουν δοθεί και όπως φαίνεται δεν θα δοθούν ούτε μέσα στον Ιούνη, καθώς η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων έχει περάσει τώρα σε δήμους και περιφέρειες με το προσωπικό των αντίστοιχων υπηρεσιών ακόμη να …εκπαιδεύεται! Επίσης δεν έχουν καταβληθεί έξοδα μετάβασης στο εξωτερικό, αν και έχουν εγκριθεί, καθώς  κι άλλα επιδόματα. Για παράδειγμα, το επίδομα διατροφής για τους νεφροπαθείς (362 ευρώ το μήνα). Αντίστοιχα, η συντριπτική πλειοψηφία Ατόμων με κινητικές αναπηρίες δεν έχει πάρει τίποτα για τα αναλώσιμα υλικά που χρησιμοποιούν κατά κόρον και τους κοστίζουν χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Ας μην ξεχνάμε πως το μεγαλύτερο επίδομα φτάνει μόλις τα 700 ευρώ το μήνα για παραπληγικούς, ενώ τα υπόλοιπα κυμαίνονται από 250 έως 325 ευρώ το μήνα. Προετοιμάζουν την  οριστική κατάργηση των επιδομάτων των ΑμΕΑ. Οι “ανάπηροι – μαϊμού”, που χρησιμοποιούνται σαν πρόσχημα για τα μέτρα που παίρνουν, είναι δικό τους κατασκεύασμα, και ο θόρυβος που σηκώνουν είναι για να κρύψουν τη δραματική χειροτέρευση των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων των λαϊκών οικογενειών και τα σχέδιά τους για μαζική κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας. Γιατί γι’ αυτούς ο εργαζόμενος που παράγει κοστίζει. Η Υγεία κοστίζει. Ο ανάπηρος στον Καιάδα γιατί και αυτός κοστίζει.

Την ίδια στιγμή, ο ΕΟΠΥΥ έχει κηρύξει «στάση πληρωμών». Από την ίδρυσή του, 1/1/2012, μέχρι και σήμερα τα ΑμΕΑ πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ, χωρίς να τους επιστρέφονται. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των χιλιάδων νεφροπαθών αιμοκαθαιρόμενων  της χώρας, καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν καταβάλλει τα χρήματα των ασφαλισμένων για τις μετακινήσεις τους στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ). Οι νεφροπαθείς αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα μισθώνοντας ταξί για τις περίπου 13 αιμοκαθάρσεις κάθε μήνα. Ιδιαίτερα στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και του ΟΠΑΔ δεν έχουν καταβληθεί οδοιπορικά πάνω από 6 μήνες, δηλαδή πληρώνουν από την τσέπη τους κάθε μήνα χιλιάδες ευρώ.

Κι αν κάποιος δεν έχει να πληρώσει για αιμοκάθαρση μέσα σε 48 ώρες οδηγείται στο θάνατο!

Η κατάσταση είναι εκρηκτική και πλέον κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καθώς εκτός από τη μη καταβολή  των προνοιακών επιδομάτων , έχουν μειωθεί οι συντάξεις, το ΕΚΑΣ έχει κοπεί, οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση των πανάκριβων φαρμάκων και στα νοσοκομεία υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων υψηλού κόστους για χρονίως πάσχοντες. Αυτές είναι μόνο μερικές εγκληματικές συνέπειες της επιχειρηματικότητας σε Υγεία – Πρόνοια – Φάρμακο.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, το ΠΑΜΕ απαιτούν:

  • Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα επιδόματα των ΑμΕΑ χωρίς καμία καθυστέρηση.
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα και θεραπείες
  • Άμεση, έκτακτη, οικονομική ενίσχυση όλων των αναπήρων ύψους 1.000 ευρώ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.

 


Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουνίου, 2012 10:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV