Παράδοση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο Ορεστιάδας από τον Περιφερειάρχη την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου

Συντάκτης Νewsroom 3 Δεκεμβρίου, 2012 10:11

Παράδοση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο Ορεστιάδας από τον Περιφερειάρχη την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου

H Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου λειτούργησε το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, μέσω του Προγράμματος “Κοινωφελής Εργασία” από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2012, έχοντας παράλληλα την υποστήριξη του Δήμου Ορεστιάδας.

Σκοπός της Δομής ήταν η κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε βασικά αγαθά (εκτός τροφίμων). Μέσα σε διάστημα πέντε μηνών συγκεντρώθηκαν 8000 είδη πρώτης ανάγκης- εκτός τροφίμων- π.χ. 400 ζευγάρια παπούτσια, 200 παιχνίδια, 400 μπουφάν & πανωφόρια, εσώρουχα, πυτζάμες, παντελόνια, μπλούζες, κάλτσες, είδη βρεφανάπτυξης, σχολικά είδη, κουβέρτες, τσάντες κ.α. Τα είδη αυτά αποτελούν δωρεές 130 πολιτών, 3 τοπικών Συλλόγων, 1 κατοίκου Γερμανίας (απέστειλε 10 δέματα) & 4 τοπικών καταστημάτων. Μέχρι τώρα έχουν διανεμηθεί 2600 είδη σε 100 οικογένειες (οικονομικά αδύνατοι πολίτες, οικογένειες σε κρίση,  απροστάτευτα παιδιά κτλ), ενώ δυστυχώς έχουν κλαπεί περίπου 300 είδη.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ορεστιάδας πρόκειται να παραδοθεί στο Δήμο Ορεστιάδας την Τρίτη  04/12/2012 και ώρα 10:30 στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Ορεστιάδα (Εθνομαρτύρων 98), όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, με σκοπό τη συνέχεια της λειτουργίας του από τις τοπικές αρχές. Την παράδοση της Δομής θα πραγματοποιήσει ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κος Αριστείδης Γιαννακίδης.

Αξιολογώντας τη μέχρι τώρα πορεία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ορεστιάδας, εύκολα διαφαίνεται ότι, μέσα από την επίμονη και μεθοδική εργασία, επετεύχθη η κάλυψη μέρους των αναγκών των πολιτών αλλά και η αύξηση του αισθήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η προσπάθεια διαμόρφωσης μιας νέας στάσης των πολιτών απέναντι σε τέτοιες δομές έχει ξεκινήσει και όλοι τώρα γνωρίζουν που μπορούν να απευθύνονται για τις δωρεές και τις ανάγκες τους σε είδη πρώτη ανάγκης. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η κοινωνική συνοχή, ενώ παράλληλα ενδυναμώνεται η προσπάθεια για συνέχεια ανάλογων ενεργειών στο μέλλον. 

 


Συντάκτης Νewsroom 3 Δεκεμβρίου, 2012 10:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV