Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Συντάκτης Νewsroom 13 Φεβρουαρίου, 2021 10:53

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου.

Αρχικά, η πρόταση των Ισπανών ήταν να τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στις 30 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της περίφημης εκπομπής του Όρσον Γουέλς το 1938, που έμεινε στην ιστορία ως ο «Πόλεμος των Κόσμων». Η UNESCO, όμως, αποφάσισε διαφορετικά και πρόκρινε τη 13η Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι ο εορτασμός του ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και η ενθάρρυνση των μεγάλων διεθνών δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά.



To Ράδιο Έβρος είναι ο βορειότερος Ελληνικός σταθμός.

Εδρεύει στην Ορεστιάδα και εκπέμπει στους 97.1 FM. Λόγω δε της γεωγραφικής του ιδιαιτερότητας (εκπέμπει από το τριεθνές σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας- Βουλγαρίας) γεμίζει με πολύ Ελλάδα τα ερτζιανά των γειτονικών χωρών.

Η εμβέλεια του σταθμού καλύπτει όχι μόνο τους νομούς Έβρου – Ροδόπης – Ξάνθης αλλά παράλληλα ενημερώνει, ψυχαγωγεί, προσφέρει ποιοτικό λόγο και μουσική, και στον Ελληνισμό της Αν. Θράκης μέσα από τις ειδικές εκπομπές του.

Πολλοί είναι οι ακροατές που ακούν τις εκπομπές στις χώρες της Ευρώπης. Η Φινλανδία, η Δανία, η Γερμανία, η Ιταλία λαμβάνουν το σήμα του σταθμού λόγο της ιδιαιτερότητας των FM.

Οι άνθρωποι του Ράδιο Έβρος δέχονται πληροφορίες αλλά και κασέτες με ηχογραφημένες εκπομπές του σταθμού από τους Έλληνες ακροατές που ζουν σ’ αυτές τις χώρες.

radioevros.gr


Συντάκτης Νewsroom 13 Φεβρουαρίου, 2021 10:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV