Ο Χαραλάμπης παρά τα καμώματα … το πήρε το κορίτσι στην θεματική χοροεσπερίδα του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 17 Μαρτίου, 2013 12:16

Ο Χαραλάμπης παρά τα καμώματα … το πήρε το κορίτσι στην θεματική χοροεσπερίδα του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου στο κέντρο διασκέδασης «ALEXANDER» Ν. Χειμωνίου μία πρωτότυπη χοροεσπερίδα, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και το 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας με θέμα την «Ελληνική Παραδοσιακή Αποκριά».
Μαθητές και καθηγητές του σχολείου, με την αρωγή των γονέων, ετοίμασαν για τον κόσμο ένα εκπληκτικό πρόγραμμα, το οποίο τα είχε όλα: δραματοποίηση εθίμων για την Αποκριά από όλη την Ελλάδα, παρουσίαση χορών από μαθήτριες του σχολείου, που συμμετέχουν στον Σύλλογο Latin χορών Bailo Vivo Luego, παρουσίαση του video clip του τραγουδιού «Θέλω διάφανος να γίνω», που ηχογραφήθηκε για τις ανάγκες της ταινίας «Διάφανος» με θέμα την ενδοσχολική βία, καθώς και αποσπάσματα από τα γυρίσματα των νέων ταινιών του Γυμνασίου «Διάφανος» και «Επαγγελματικά … μυστικά», πολύ χορό και άφθονο γέλιο.
Η βραδιά ξεκίνησε με τους δυο μαθητές – παρουσιαστές να εμφανίζονται στο κοινό μέσα … από τη γη και να καλωσορίζουν με απίστευτο επαγγελματισμό τον κόσμο, προλογίζοντας κάθε φορά το έθιμο που επρόκειτο να παρουσιαστεί. Η αρχή έγινε με το Γαϊτανάκι, τις πολύχρωμες δηλαδή κορδέλες τις οποίες κατάφεραν δώδεκα μαθήτριες να τυλίξουν σε έναν στύλο χορεύοντας με συγκεκριμένο τρόπο. Ακολούθησε ο κρεμασμένος χαλβάς, το «πως το τρίβουν το πιπέρι» και τέλος ένας αλλιώτικος γάμος, του Χαραλάμπη, τον οποίο προσπάθησε ένα ολόκληρο χωριό να παντρέψει με το ζόρι, με μία αταίριαστη σε αυτόν «γυναίκα», αλλά αυτός έκανε «καμώματα».
Όπως σε κάθε γάμο, έτσι και σε αυτόν, ο κόσμος έφαγε κουφέτα. Μέσα σε αρκετά κουφέτα υπήρχαν εκπλήξεις και δώρα, τα οποία προσέφεραν αφειδώς επαγγελματίες της περιοχής. Βέβαια έλειπε το ρύζι από τον «γάμο» αυτό, όμως, το κέφι των παιδιών, τα οποία συνέχισαν ακούραστα να χορεύουν στην πίστα του κέντρου και να γλεντούν με την καρδιά τους απέδειξαν ότι η ιδέα της καθιέρωσης τέτοιων απολαυστικών θεματικών βραδιών πρέπει να ριζώσει και να αποτελέσει σημείο αναφοράς μεταξύ καθηγητών, μαθητών και των γονέων τους.
Και του χρόνου …



Συντάκτης Νewsroom 17 Μαρτίου, 2013 12:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV