Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης ενημερώνει για την Μεσογειακή Αναιμία

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 4 Μαΐου, 2020 17:20

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης ενημερώνει για την Μεσογειακή Αναιμία

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Θαλασσαιμίας – Μεσογειακής Αναιμίας (8 Μάιου), ενημερώνει και καταγράφει δότες μυελού των οστών.

Ενημέρωση – Εγγραφή νέων Εθελοντών:

Μπροστά στο Δημαρχείο ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης από σήμερα 4 Μαΐου 2020 θα καταγράφει νέους Εθελοντές Δότες Μυελού.


Η ιατρική επιστήμη μας ενημερώνει ότι μόνο με Μεταμόσχευση Μυελού αυτοί οι ασθενείς θα έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν μια φυσιολογική ζωή χωρίς μεταγγίσεις αίματος.

Άρα λοιπόν οι Εθελοντές Δότες Μυελού Οστών, είναι οι μόνοι που μπορούν να προσφέρουν σωτηρία, στους 3.000 πολυμεταγγιζόμενους Θαλασσαιμικούς στην χώρας μας.

Είναι πλέον επιβεβλημένο και στην Ελλάδα όλοι οι νέοι και οι νέες, από 18 έως 45 ετών, να ενημερωθούν και να εγγραφούν ως Εθελοντές Δότες Μυελού Οστών, καταχωρημένοι στην παγκόσμια δεξαμενή Εθελοντών.

Όλοι αυτοί ως Εθελοντές Δότες Μυελού θα είναι διατεθειμένοι αν βρεθεί να είναι συμβατοί, να βοηθήσουν τον όποιο χρόνιο πάσχοντα συνάνθρωπο σε όλο τον κόσμο.

Στόχος είναι με την καταγραφή την και προσφορά τους, να γίνει η Θαλασσαιμία και η Λευχαιμία παρελθόν!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 25510-20478, 6973080111.

Το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, κάνουν έκκληση για προσφορά αιμοπεταλίων.

Τα αιμοπετάλια λαμβάνονται με την ειδική διαδικασία της αυτόματης μηχανικής αφαίρεσης.

Το προϊόν αυτό αίματος – τα αιμοπετάλια – είναι απαραίτητα για τις μεταγγίσεις μερικών αιματολογικών και κυρίως ογκολογικών παθήσεων καθώς και για την κλινική υποστήριξη των Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών.

Όσοι είναι πρόθυμοι να δώσουν αιμοπετάλια, καλό είναι να τηλεφωνούν στα νοσοκομεία που βρίσκονται αναρτημένα στη σελίδα του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, ώστε να κλείσουν το ραντεβού τους και να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα κριτήρια της αιμοπεταλιαφαίρεσης από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.oloimaziboroume.gr
Για την Αλεξανδρούπολη στο Π.Γ.Ν.Α. η υπηρεσία του Κέντρου Αιμοδοσίας, σας ενημερώνει στο τηλ 25513-52001,2
ΣΕΑ Αλεξανδρούπολης 25510-20478 – 6973080111


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 4 Μαΐου, 2020 17:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV