Ο σωστός τρόπος για να πλένετε συγκεκριμένα λαχανικά

Συντάκτης Νewsroom 6 Ιουνίου, 2020 10:28

Ο σωστός τρόπος για να πλένετε συγκεκριμένα λαχανικά

Το σωστό και καλό πλύσιμο των λαχανικών είναι απαραίτητο για να προφυλάξετε την υγεία σας. Και περισσότερο εκείνα που καταναλώνετε ωμά. Μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένα λαχανικά που έχουν τον δικό τους τρόπο για να πλυθούν σωστά.

Δείτε οδηγίες ποια είναι αυτά και τις απαραίτητες οδηγίες:


Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Βάλτε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε ένα μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια φροντίστε για το ξέπλυμα τους κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε βρωμιά ή μικρόβια που έχουν παγιδευτεί στα φύλλα τους.

Καυτερές πιπεριές

Αυτό που πρέπει να προτιμάτε στο πλύσιμο των κόκκινων πιπεριών είναι να φοράτε γάντια καθώς τα φυσικά έλαια της πιπεριάς μπορεί να κάψουν το δέρμα και τα μάτια σας.

Κουνουπίδι και μπρόκολο

Πρόκειται για λαχανικά με πολλές ρωγμές πράγμα που σημαίνει ότι τα μικρόβια μπορούν να κρυφτούν καλά εκεί. Είναι καλύτερο λοιπόν να τα μουλιάζετε πρώτα για λίγη ώρα μέσα στο νερό πριν τα ξεβγάλετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.


Συντάκτης Νewsroom 6 Ιουνίου, 2020 10:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV