Ο.Ρενταρή:”Γιατί καταψήφισα την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων”

Συντάκτης Νewsroom 17 Απριλίου, 2012 08:48

Ο.Ρενταρή:”Γιατί καταψήφισα την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων”


Η πρόσφατη συγκυρία, ζοφερή, επώδυνη και αβέβαιη για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας,  προσέφερε μία ισχυρή πεποίθηση σε όλους τους Έλληνες: Ότι οι εύκολες πρακτικές, οι ανέξοδες υποσχέσεις, η ασυνέπεια λόγων και έργων, οι πελατειακές σχέσεις, οι αλόγιστες παροχές και τα προνόμια υπέρ λίγων εκλεκτών της εξουσίας με τις οποίες πορεύτηκε το πολιτικό σύστημα στο  παρελθόν  οδήγησαν τη χώρα στην καταρράκωσή της και το λαό στην απόγνωση.

Την ώρα που ο λαός  γυρνάει την πλάτη στους πολιτικούς και δη στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του, αντί να επιδείξουν ένα άλλο ήθος για να κερδίσουν την χαμένη αξιοπιστία τους οι βουλευτές κλήθηκαν να υπερψηφίσουν μία  αδικαιολόγητα αποσπασματική τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων από τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό το οποίο σε απλά  λόγια μεταφράζεται ότι:


  • η Αγροτική τράπεζα που δεν εγκρίνει καλλιεργητικά δάνεια για τους αγρότες και κατακρατάει τα χρωστούμενα και την περιουσία τους θα δώσει 30 εκατομμύρια ευρώ για την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων.
  • Οι τράπεζες που κλείνουν την πόρτα σε χιλιάδες  απελπισμένους επαγγελματίες και προχωρούν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιών δανειοληπτών, ανέργων, μικροσυνταξιούχων θα χορηγήσουν ακατάσχετα και ανεκχώρητα δάνεια στα κόμματα.
  • Οι περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων είναι επιτακτική ανάγκη για τους αδύναμους αλλά δεν είναι για τους ισχυρούς γι αυτό και δεν πρότειναν καμία περικοπή στη χρηματοδότησή τους.
  • Οι απλήρωτοι υπάλληλοι των κομματικών γραφείων δεν δικαιούνται να γνωρίζουν γιατί δεν πληρώθηκαν όταν οι ίδιοι λογοδοτούν για κάθε έξοδο που κάνουν. Τα κόμματα εξαιρούνται από την διαφάνεια και την λογοδοσία;
  • Οι πληρωμές για ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κ.α αφήνονται απλά στην καλή διάθεση των κομμάτων και όχι στην παραδειγματική δέσμευσή τους  να  είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Είναι γεγονός ότι κάτι έπρεπε να γίνει για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων , οι απλήρωτοι λογαριασμοί και να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές.

Όχι όμως χωρίς λογοδοσία, δίχως καμιά περικοπή δαπανών, δίχως ένα νόμο για τη διαφανή μελλοντική διαχείριση της επιχορήγησης, χωρίς την συνειδητοποίηση ότι οι παλιές πρακτικές του κάνουμε ότι θέλουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε, τραυματίζουν θανάσιμα  την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος  και εξαγριώνουν τον λαό.

 


Συντάκτης Νewsroom 17 Απριλίου, 2012 08:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV