Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μιλά για την “επόμενη μέρα” για τις επιχειρήσεις και την οικονομία

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Μαΐου, 2020 09:02

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μιλά για την “επόμενη μέρα” για τις επιχειρήσεις και την οικονομία

Στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή του Σάκη Δόμπα “Μένουμε Ράδιο” μίλησε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς με αφορμή την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν και τον αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης του covid-19 για την αγορά

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μίλησε αρχικά για την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και τον αντίκτυπό της στην αγορά ενώ αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για πακέτο μέτρων προς τους αρμόδιους υπουργούς. Τα μέτρα αφορούσαν τις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της υγειονομικής κρίσης ενώ ο κ. Καββαθάς ανέφερε της ενέργειες της Συνομοσπονδίας από τον Φεβρουάριο ακόμα, πριν επέλθει η περίοδος της καραντίνας, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση “κάτι το πρωτοφανές για την χώρα” παρά την εμπειρία της 10ετούς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε. Όπως ανέφερε κάποια από τα μέτρα υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση, έγινε μεγάλος αγώνας για να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης περισσότεροι ΚΑΔ ενώ μίλησε τα μέτρα ανακούφισης σχετικά με την φορολογία και τα προγράμματα που τρέχουν. “Αυτό που χρειάζεται η οικονομία αυτή τη στιγμή είναι η επιχορήγηση από πλευράς κράτους, μη επιστρεπτέας” ανέφερε ο κ. Καββαθάς φέρνοντας και κάποια παραδείγματα από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και τον τρόπο που χειρίζονται την κατάσταση.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε λόγος για την πρόσφατη έρευνα σχετικά με τις μικρές επιχειρήσεις και κάποια πιθανά σενάρια σχετικά με το πόσο επηρεάστηκαν ή/και θα επηρεαστούν από την κατάσταση. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε και στα μέτρα ειδικότερα για την εστίαση τα οποία ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από 1ης Ιουνίου για το άνοιγμα των επιχειρήσεων και τα προβλήματα που προκύπτουν, όπως και στον τομέα του τουρισμού με τον Ιούνιο θα θεωρείται σχεδόν “χαμένος” μήνας, ενώ ανέφερε και τις περαιτέρω κινήσεις και προτάσεις για την επόμενη ημέρα προς τα αρμόδια υπουργεία από σωματεία του κλάδου, όπως η κάλυψη των ενοικίων.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τις επιχειρήσεις στον Έβρο, καθώς η κρίση τοπικά ξεκίνησε και με την κρίση των συνόρων νωρίτερα από την υγειονομική κρίση, ο κ. Καββαθάς ανέφερε πως ο νομός μαζί με άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες λόγω του μεταναστευτικού θα πρέπει να έχουν μία περαιτέρω μέριμνα μέσω ιδιαίτερων ενισχύσεων στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις του νομού, και από την αυτοδιοίκηση αλλά και από την κεντρική διοίκηση.

“Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πούμε ότι η επόμενη μέρα θα έχει καμία σχέση με την προ κορονοϊού εποχή” δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κάνοντας λόγο για τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή και την περαιτέρω αξιοποίηση πλεονεκτημάτων του Έβρου ενώ κλείνοντας δήλωσε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρεται στους χώρους των ξενοδοχείων και της εστίασης στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες και πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν αυτά τα πλεονεκτήματα στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας στην επόμενη ημέρα.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Μαΐου, 2020 09:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV