Ο Κ. Βενετίδης για την αύξηση των κρουσμάτων σε Έβρο και Ξάνθη

Συντάκτης Νewsroom 4 Ιουνίου, 2020 19:09

Ο Κ. Βενετίδης για την αύξηση των κρουσμάτων σε Έβρο και Ξάνθη

Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Περιφέρεια αλλά και για την κατάσταση στην περιοχή της Ξάνθης μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Βενετίδης.

Ο κ. Βενετίδης αναφερόμενος στην περιοχή της Ξάνθης εξήγησε ότι είναι μία περιοχή που εντοπίζονται συνεχώς λίγα κρούσματα καθ’όλη την διάρκεια της πανδημίας. Ειδικά η περιοχή του Εχίνου (που είχε τεθεί σε καραντίνα) είναι η περιοχή που κυρίως εντοπίζεται το πρόβλημα ωστόσο οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης για προληπτικούς λόγους το επόμενο διήμερο από τις κινητές μονάδες, με σκοπό να ερευνηθεί τι ακριβώς συμβαίνει όπως αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας (δείτε αναλυτικά το θέμα ΕΔΩ).

Αναφορικά με το νέο κρούσμα σε συνοριοφύλακα στην περιοχή του Σουφλίου, το οποίο είναι το πρώτο κρούσμα για τον νομό μετά από πολλές ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας είπε ότι υπήρξε ανησυχία καθώς πρόκειται για άτομο στα σώματα ασφαλείας. Κινήθηκαν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες μόλις έγινε γνωστό το κρούσμα και άμεσα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση και τεστ στις επαφές που είχε ασθενής ,τα οποία τεστ όμως ευτυχώς βγήκαν αρνητικά και μάλιστα και ο ίδιος επισκέφθηκε την περιοχή σήμερα.


Ο κ. Βενετίδης επεσήμανε πολλαπλά την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων προστασίας για να μην χαθούν όσα κερδήθηκαν το διάστημα της καραντίνας στο θέμα της πανδημίας

Τέλος ο κ. Βενετίδης σχολίασε το θέμα της κινητικότητας μεταναστών στην πλευρά της Τουρκίας υπογραμμίζοντας πως δεν συνέβη κάτι στα σύνορα προς το παρόν ενώ επεσήμανε ότι η επίσκεψη του Υφυπουργού Άμυνας στην περιοχή αναμένεται στα πλαίσια άσκησης ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο της Frontex στην περιοχή του Έβρου.


Συντάκτης Νewsroom 4 Ιουνίου, 2020 19:09

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV