Ο Κορονοϊός και επισήμως πανδημία από τον ΠΟΥ

Συντάκτης Νewsroom 11 Μαρτίου, 2020 18:53

Ο Κορονοϊός και επισήμως πανδημία από τον ΠΟΥ

Μετά τους χιλιάδες θανάτους και χώρες ολόκληρες σε καθεστώς καραντίνας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι πλέον ο κορονοϊός είναι πανδημία!

Στην συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος του ΠΟΥ είπε ότι πλέον ο κορονοϊός θεωρείται πανδημία.


Ο ΠΟΥ σημειώνει βαθιά ανησυχία τόσο για το βαθμό εξάπλωσης και δριμύτητας του κορονοϊού όσο και για το βαθμό αδράνειας.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid-19 εκτός Κίνας έχει 13πλασιαστεί και ο αριθμός των χωρών που έχουν πληγεί έχει τριπλασιαστεί», σημειώνει ο ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ αναμένει ότι, τις ημέρες και εβδομάδες που ακολουθούν, ο αριθμός των θανάτων και ο αριθμός των χωρών στις οποίες εξαπλώνεται θα αυξηθούν. Για αυτό το λόγο αξιολόγησε ότι πλέον ο κορονοϊός μπορεί να χαρακτηριστεί ως «πανδημία».

Ο ΠΟΥ σημειώνει ωστόσο ότι η πανδημία είναι ένας όρος που δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί με αφέλεια, διότι εάν χρησιμοποιηθεί λάθος μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο φόβο ή την εντύπωση ότι η μάχη τελείωσε και να οδηγήσει σε αχρείαστη ταλαιπωρία και θανάτους.

Η περιγραφή της κατάστασης ως πανδημικής δεν αλλάζει την αξιολόγηση του ΠΟΥ για την απειλή που θέτει ο συγκεκριμένος κορονοϊός, όπως διευκρινίζει ο Οργανισμός. Δεν αλλάζει τον τρόπο που κινείται ο ΠΟΥ, ούτε αυτά που καλούνται να κάνουν οι χώρες, επισημαίνεται.


Συντάκτης Νewsroom 11 Μαρτίου, 2020 18:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV