Ο Δήμος Σαμοθράκης δημιουργεί το «Πιλοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο»

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιανουαρίου, 2021 11:41

Ο Δήμος Σαμοθράκης δημιουργεί το «Πιλοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο»

Ο Δήμος Σαμοθράκης, στην προσπάθειά του να ανακουφίσει τους οικονομικά αδύνατους δημότες του από τις καθημερινές τους ανάγκες, προχώρησε στη δημιουργία του «Πιλοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου».

Την λειτουργία του «Πιλοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου» περιγράφει η ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης:

Μία ενέργεια μέσω της οποίας, πολίτες – κάτοικοι του Δήμου, που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοτικές ανάγκες τους, θα προμηθεύονται δωρεάν είδη τροφίμων και ατομικής υγιεινής.


Επειδή αυτή η προσπάθεια θα στηριχθεί αποκλειστικά και μόνο στον εθελοντισμό, απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες και παρακαλούμε θερμά να συνδράμετε την προσπάθειά μας και τον αγώνα των ανθρώπων αυτών να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους, δηλώνοντας την εθελοντική σας συμμετοχή ως άτομα, ομάδες, σύλλογοι, φορείς ή επιχειρήσεις/εταιρείες. Χωρίς τη δική σας βοήθεια, το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας δεν θα μπορέσει να γίνει πράξη.

«Πρέπει να απαιτείς από τον καθένα, αυτό που ο καθένας μπορεί να δώσει» έλεγε ο Μικρός Πρίγκιπας στο ομώνυμο βιβλίο του.

Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι να δηλώσετε την εθελοντική σας συμμετοχή σ’ αυτό το έργο αγάπης!

Οι εθελοντικές συμμετοχές περιλαμβάνουν:
• Εθελοντικές προσφορές – χορηγίες για είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο, καθώς και είδη ατομικής υγιεινής, κτλ.
• Εθελοντική Εργασία για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, δηλαδή άτομα που θα αναλάβουν την παραλαβή – τακτοποίηση προϊόντων, την τήρηση μητρώου και την διανομή προς τους δικαιούχους.

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος Κοινωνικής Προστασίας, μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου, ώστε να καταστεί εφικτή η με αξιοπρεπείς όρους, επανένταξη και επανασύνδεσή τους με τον κοινωνικό ιστό. Η φιλοσοφία του Προγράμματος είναι η υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη οικογενειών, με στόχο την άρση των παραγόντων που δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο του Κέντρου Κοινότητας:2551098097


Συντάκτης Νewsroom 15 Ιανουαρίου, 2021 11:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV