Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης συνομιλεί με μαθητές και μαθήτριες από 6 χώρες για την προσβασιμότητα

Συντάκτης Νewsroom 15 Οκτωβρίου, 2022 14:05

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης συνομιλεί με μαθητές και μαθήτριες από 6 χώρες για την προσβασιμότητα

Μαθητές και μαθήτριες λυκείου από σχολεία έξι διαφορετικών χωρών υποδέχτηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, που βρίσκονται στην πόλη μας στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus.

Μαθητές από την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και το 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus “How special are your needs? Can we help you?” με αντικείμενο την προσβασιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκαν δημόσια κτίρια και ήλεγξαν κατά πόσο είναι φιλικά και προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία.


Κατά τη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο, παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους, διαπιστώνοντας ότι ιδιαίτερα τα παλιά κτίρια της πόλης, μεταξύ αυτών και σχολεία, δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν προσβάσιμα καθώς στερούνται ανελκυστήρων που δυσχεραίνουν την πρόσβαση στον 2ο όροφο του κτιρίου. Ο δήμαρχος από την πλευρά του παρουσίασε όλες τις δράσεις στις οποίες προχώρησε και υλοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας ψηλά στην ατζέντα του το θέμα της προσβασιμότητας, όπως την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία, τη δημιουργία περισσοτέρων από τριάντα νέων θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ και για πρώτη φορά και για εγκύους, τη δημιουργία δωματίου στοργής για τις νέες μητέρες στην είσοδο του δημαρχείου, τον εξοπλισμό των παραλιών με σύγχρονους μηχανισμούς seatrac και ειδικού ηχητικού συστήματος που διευκολύνει την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα ή με απώλεια όρασης μέσα στην θάλασσα, τα ηχητικά φανάρια, τη φιλοξενία παιδιών με αναπηρία στην κατασκήνωση του δήμου κατά τη θερινή περίοδο καθώς και την απόδοση και προβολή των αποφάσεων των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στη νοηματική γλώσσα.

Οι καθηγητές των σχολείων και κυρίως η διευθύντρια και η υπεύθυνη καθηγήτρια του project, κυρίες Σιτσανλή και Μαυρίδου αντίστοιχα, ευχαρίστησαν τον δήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση και τη φιλοξενία, ενώ τα παιδιά αποχώρησαν δηλώνοντας ενθουσιασμένα με την εμπειρία τους από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής.


Συντάκτης Νewsroom 15 Οκτωβρίου, 2022 14:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV