ΟΧΙ είπε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης για μία ακόμη φορά στα χρυσωρυχεία

Συντάκτης Νewsroom 2 Οκτωβρίου, 2012 11:11

ΟΧΙ είπε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης για μία ακόμη φορά στα χρυσωρυχεία


Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης με μοναδικό θέμα την έκφραση γνώμης για την μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα του Έβρου.

Παρόντες στην συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, ήταν επιστήμονες, οι οποίοι έλαβαν αρχικά το λόγο και εξέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τις επιπτώσεις της επένδυσης χρυσού στο περιβάλλον. Οι επιστήμονες εμφανίστηκαν διχασμένοι καθώς ορισμένοι εξ αυτών εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την επικινδυνότητα της εξόρυξης χρυσού, ενώ άλλοι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν την εταιρία, με επιχειρήματα, προσπάθησαν να πείσουν τους δημοτικούς συμβούλους ότι με την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας από την εταιρία δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι, αφού ενημερώθηκαν από τους ειδικούς, στη συνέχεια  τοποθετήθηκαν στο σύνολο τους αρνητικά και ζήτησαν να μην υιοθετήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης την Μελέτη. Μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λασκαράκης εμφανίστηκε θετικός, βλέποντας, όμως, ότι οι συνάδελφοι του δεν ήταν διατεθειμένοι να συνταχθούν με την άποψη του, αποφάσισε να αποχωρήσει και να μην μετάσχει στην ψηφοφορία.

Στην συνεδρίαση παρόντα ήταν και τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία προσκλήθηκαν από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη να καλύψουν ζωντανά την συνεδρίαση. Τέλος, στο Δημαρχιακό Κατάστημα είχαν συγκεντρωθεί και πολίτες, μετά το κάλεσμα της διανομαρχιακής επιτροπής Έβρου – Ροδόπης κατά των Χρυσωρυχείων.


Συντάκτης Νewsroom 2 Οκτωβρίου, 2012 11:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV