Ουσιαστικά “άφραγκη” η ΕΛ.ΑΣ. – Προβλήματα και στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 25 Φεβρουαρίου, 2011 11:34

«Μαχαίρι» στις δαπάνες για καύσιμα και συντηρήσεις οχημάτων της ΕΛΑΣ βάζει το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα υπηρεσίες και κρατητήρια να μένουν χωρίς θέρμανση, ενώ τα οχήματα στοιβάζονται στα συνεργεία παραμένοντας σε αχρηστία…


Ηδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, κοινοποιώντας την παράλληλα και στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στην οποία γίνεται λόγος για μία Αστυνομία που «παραλύει», καθώς οι δραστικές περικοπές κονδυλίων έχουν ως αποτέλεσμα μείωση των περιπολιών και δεν επιτρέπουν τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι επικεφαλής υπηρεσιών είναι αναγκασμένοι, για να εξοικονομήσουν πετρέλαιο, να βγάζουν καταστάσεις με τη λειτουργία των… καυστήρων, οι οποίοι μπαίνουν σε λειτουργία για λίγες ώρες κάθε μέρα και για… μία ώρα το βράδυ.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που συγκέντρωσε η ΠΟΑΣΥ, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη λειτουργία περίπου του… 80% του συνόλου των οχημάτων της ΕΛΑΣ, τα οποία κινούνται έχοντας καταγράψει τεράστιο αριθμό χιλιομέτρων, ενώ δεν έχουν γίνει τα απαιτούμενα σέρβις. Εκατοντάδες οχήματα έχουν ήδη ακινητοποιηθεί σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε πολλές υπηρεσίες οι περισσότερες περιπολίες έχουν γίνει… πεζές, καθώς τα περιπολικά δεν επαρκούν. Επίσης, χάος επικρατεί εξαιτίας της διακοπής παροχής καυσίμων για τα οχήματα, αλλά και από τη διακοπή ανεφοδιασμού με πετρέλαιο θέρμανσης. Παράλληλα, δεν αγοράζονται αναλώσιμα υλικά και είδη υγιεινής, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τη σίτιση των κρατουμένων.

Κατά περιόδους χωρίς θέρμανση μένουν και υπηρεσίες του Εβρου, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των αστυνομικών. Ο Στρατός έχει μειώσει σημαντικά τις ποσότητες που δίνει στην ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα ακόμη και υπηρεσίες που αποτελούν αιχμή του δόρατος, όπως το Τμήμα του Σουφλίου, να παραμένουν χωρίς καύσιμα. Μάλιστα, χωρίς ρεύμα κινδύνευσε να μείνει και το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Φυλάκιο. Για λίγες ώρες η δεξαμενή του παρέμεινε άδεια, ωστόσο η κινητοποίηση ήταν άμεση και γρήγορα στάλθηκε νέα ποσότητα πετρελαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη, οι αστυνομικοί δεν είχαν λάβει εγκαίρως ούτε τα χρήματα για τις μετακινήσεις, τη διαμονή και τα εισιτήριά τους, με αποτέλεσμα να απειλούν πως δε θα λάβουν μέρος στα μέτρα για τη φύλαξη του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ουδέποτε ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Πηγή: Αγγελιοφόρος


Συντάκτης Νewsroom 25 Φεβρουαρίου, 2011 11:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV