Ορεστιαδίτης ο πρώτος ηλικιωμένος πολίτης που εμβολιάστηκε

Συντάκτης Νewsroom 27 Δεκεμβρίου, 2020 14:41

Ορεστιαδίτης ο πρώτος ηλικιωμένος πολίτης που εμβολιάστηκε

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ημέρα-σταθμό για το 2020, την χρονιά που φεύγει. καθώς είναι η μέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα (σε ένα χρονοδιάγραμμα ταυτόχρονο σε όλη την ΕΕ) κατά του κορονοϊού. της ασθένειας που άλλαξε τόσο πολύ τις ζωές και την καθημερινότητα των πολιτών σε όλο τον κόσμο

Όπως είχε ανακοινωθεί από καιρό οι εμβολιασμοί ξεκινούν με το υγειονομικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους, καθώς οι υγειονομικοί βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή” της μάχης για τον ιό ενώ οι ηλικιωμένοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Μάλιστα οι δύο πρώτοι εμβολιασμοί αφορούν μία νοσηλεύτρια και έναν ηλικιωμένο, όπως ανακοίνωσε πρώτος ο πρωθυπουργός.

Πριν λίγη ώρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός εμβολιάστηκε ο πρώτος ηλικιωμένος, που είναι μαζί με την μάχιμη νοσηλεύτρια οι δύο πρώτοι στη λίστα της χορήγησης του εμβολίου για τον κορονοϊό στην Ελλάδα.


Ειδικότερα, το δεύτερο άτομο που έκανε το εμβόλιο στην Ελλάδα και ο πρώτος ηλικιωμένος πολίτης είναι ο 85χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης που είναι φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Ευαγγελισμό. Ο κ. Γιοβανίδης είναι ο πρώτος πολίτης που εμβολιάζεται αφού προηγήθηκε ο εμβολιασμός νοσηλεύτριας – οι υγειονομικοί εντάσσονται στους πρώτους εμβολιασμούς λόγω επαγγέλματος – και έγινε ο πρώτος από την ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων στην χώρα μας που εμβολιάστηκε.

Οι ηλικιωμένοι άλλωστε είναι εκείνοι που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία λόγω των υποκείμενων νοσημάτων που έχουν. Ο κ. Γιοβανίδης που έχει καταγωγή από τα Ρίζια Ορεστιάδας, δήλωσε στη μονάδα του ότι θέλει να κάνει πρώτος το εμβόλιο, αίτημα που πραγματοποιήθηκε.

Νωρίτερα, ο πρώτος πολίτης της χώρας που εμβολιάστηκε ήταν η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ακολουθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, δίνοντας έτσι το παράδειγμα σε όλους τους πολίτες.

Με πληροφορίες από thetoc.gr


Συντάκτης Νewsroom 27 Δεκεμβρίου, 2020 14:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV