Ορεστιάδα: Οι συναυλίες, παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού

Συντάκτης Νewsroom 24 Ιουνίου, 2020 14:30

Ορεστιάδα: Οι συναυλίες, παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού

Για τα “Ορέστεια”, την αναβολή του φεστιβάλ Άρδα, το τριήμερο συναυλιών που προγραμματίζονται για τον Ιούλιο στην Ορεστιάδα αλλά και τις εκδηλώσεις που αναμένονται το καλοκαίρι μίλησε στο ΡΑΔΙΟ
ΕΒΡΟΣ ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.) Δημήτρης Βαρσαμακίδης.

Αναφορικά με την αναβολή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ του Άρδα ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ δήλωσε πως τα μέτρα που αφορούν συναυλίες – κυρίως ότι οι συναυλίες πρέπει να γίνονται μόνο με καθήμενους αλλά και η μικρή πληρότητα που είναι επιτρεπτή (στο 40%) – ήταν ο κύριος λόγος αυτής της απόφασης.

Σχετικά με τα “Ορέστεια” ο κ. Βαρσαμακίδης μίλησε για το πρόγραμμα εκδηλώσεων λέγοντας πως λόγω των περιορισμών φέτος επικεντρώνεται σε εκκλησιαστικές εκδηλώσεις καθώς οι περιορισμοί είναι ακόμα αυστηροί για αυτόν τον μήνα.


Όμως η περιοχή της Ορεστιάδας δεν θα στερηθεί εκδηλώσεων φέτος καθώς η ΔΗΚΕΠΑΟ προγραμματίζει ένα τριήμερο συναυλιών στις 24, 25 και 26 Ιουλίου στον χώρο του δημοτικού αμφιθεάτρου στα “Πεύκα” μόνο με καθήμενους. Στις συναυλίες θα εμφανιστούν οι καλλιτέχνες: Ρένα Μόρφη, Εβρίτικη Ζυγιά, Δημοσθένης Αρχοντούλης και Μάρθα Φριντζήλα. Το ακριβές πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και η είσοδος στις συναυλίες θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στις 12 Αυγούστου, για να τιμηθεί και πολιτιστικά η ημέρα ίδρυσης της Νέας Ορεστιάδας το κοινό θα παρακολουθήσει την παράσταση “Η Κυρά της Ρω”, μονόλογος ερμηνευμένος από την Φωτεινή Μπαξεβάνη, επίσης με δωρεάν είσοδο.

Στις 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί και το “Αυγουστιάτικο Φεγγάρι”, η συναυλία που καθιερωμένα λαμβάνει χώρα στην περιοχή του Τριγώνου με σχήμα που αναμένεται να ανακοινωθεί σε επόμενο χρόνο.

Επιπρόσθετα ο ΔΗΚΕΠΑΟ θα στηρίξει και φέτος εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων αρκεί να διέπονται από τους ισχύοντες όρους και τους κανονισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Δεν θα λείψουν ωστόσο και οι θεατρικές παραστάσεις από την περιοχή καθώς όπως έκανε γνωστό ο κ. Βαρσαμακίδης από τις 5 Ιουλίου μέχρι της 30 Αυγούστου το δημοτικό αμφιθέατρο θα φιλοξενήσει τουλάχιστον 10 με 11 παραστάσεις ενώ από τις 22 έως τις 30 Αυγούστου θα λάβει χώρα το 21ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας από τον “Διόνυσο”.


Συντάκτης Νewsroom 24 Ιουνίου, 2020 14:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV