Ορεστιάδα: Ξεκίνησαν σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Αλλαγή τοποθεσίας του μπλόκου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Φεβρουαρίου, 2022 15:31

Ορεστιάδα: Ξεκίνησαν σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Αλλαγή τοποθεσίας του μπλόκου

Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην περιοχή της Ορεστιάδας με την συμμετοχή των τοπικών αγροτικών συλλόγων.

Προηγήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (12/02) και μετά την πρόσκληση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα”, σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, με τη συμμετοχή δεκάδων αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

Για το θέμα μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας Ηλίας Αγγελακούδης, ο οποίος γνωστοποίησε και την αλλαγή της τοποθεσίας του αγροτικού μπλόκου, που μεταφέρθηκε στην νότια είσοδο της πόλης πριν τα φανάρια (περίπου στο ύψος που βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας) αντί στο ύψος του πρώην εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας που είχε αποφασιστεί και ανακοινωθεί αρχικά. Όπως ανέφερε η έλλειψη επαρκούς φωτισμού στο αρχικό σημείο προκάλεσε την απόφαση της συντονιστικής επιτροπής να μεταφέρει την συγκέντρωση του μπλόκου. Αναφορικά με την συγκέντρωση των αγροτών με μηχανήματα και τρακτέρ που βρίσκεται σε εξέλιξη ο κ, Αγγελακούδης ανέφερε ότι ήδη από τις πρωϊνές ώρες αγρότες της περιοχής βρέθηκαν στο σημείο ενώ εν συνεχεία αναμένονται και άλλοι από περιοχές και χωριά που απέχουν λίγο περισσότερο καθότι οι αγρότες ανά περιοχή συγκεντρώνονται και έπειτα μεταβαίνουν ομαδικά στο μπλόκο.


Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας κάλεσε μέσω του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ όλους τους τοπικούς φορείς αλλά και τους πολίτες να στηρίξουν τους αγώνες των αγροτών αλλά και τους παραγωγούς να “βγουν στον αγώνα” καθώς τα έξοδα παραγωγής έχουν πλήξει σοβαρά την παραγωγή, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για περαιτέρω μέτρα δεν απαντούν στα ζητήματα ενώ η ακρίβεια επηρεάζει όχι μόνο τον πρωτογενή τομέα αλλά και όλους τους πολίτες.

Τα αιτήματα των αγροτών όπως γνωστοποιήθηκαν στην τελευταία ανακοίνωση της ΟΑΣΕ “Η Ενότητα”:

Καλούμε, μαζί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και εμπόρους, τους συνταξιούχους, τους νέους να στηρίξουν των αγώνα μας. Να μπούμε όλοι σε κοινό αγώνα καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα.

Διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε και εμείς την δικιά μας αγωνιστική απάντηση.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Φεβρουαρίου, 2022 15:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV