Ορεστιάδα: Εβδομάδα Αλληλεγγύης με συγκέντρωση τροφίμων-εφοδίων

Συντάκτης Νewsroom 29 Μαρτίου, 2022 09:48

Ορεστιάδα: Εβδομάδα Αλληλεγγύης με συγκέντρωση τροφίμων-εφοδίων

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Ορεστιάδας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης Ορεστιάδας, η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ορεστιάδας και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.ΦΕ.) συνδιοργανώνουν την Εβδομάδα Αλληλεγγύης με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων – εφοδίων για τους συνανθρώπους μας, που τεκμηριωμένα έχουν μεγάλη ανάγκη. Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας για την συμμετοχή τους στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, η οποία χάρη σε όλους εσάς είχε μεγάλη επιτυχία και μπορέσαμε να βοηθήσουμε πολλές ευάλωτες οικογένειες του Καλλικρατικού μας Δήμου.
Ο ΕΕΣ παρέδωσε πρόσφατα 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, ωστόσο δεν μπορεί να μην βοηθήσει και τους ευάλωτους συνδημότες μας, ειδικά τώρα που οι ανατιμήσεις σε όλα τα αγαθά έχουν συρρικνώσει την αγοραστική τους δύναμη.

Σας προσκαλούμε και πάλι και σας παρακαλούμε να συμμετέχετε στην κοινή μας δράση με στόχο να βοηθήσουμε εκ νέου τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, ώστε να περάσουν και αυτές όμορφα, τις άγιες ημέρες του Πάσχα.
Θα ενημερωθούν οι μαθητές με σχετική ανακοίνωση στο σχολείο, ώστε να φέρουν με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών και των γονέων τους, σε χώρο που θα ορίσει το κάθε σχολείο, διάφορα τρόφιμα, αγαθά και εφόδια από 28 Μαρτίου 2022 έως 1 Απριλίου 2022 (Δευτέρα – Παρασκευή).

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω δράση αποτελεί και σημαντική εκπαιδευτική διαδικασία, αποτελεί ερέθισμα για να σκεφτούν και να προβληματιστούν τα παιδιά, πάνω σε αξιόλογες έννοιες, όπως είναι η φιλανθρωπία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, η καλοσύνη, έννοιες που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο γραφείο του τοπικού τμήματος του ΕΕΣ και αφού οργανωθούν κατάλληλα θα ακολουθήσει η διανομή από τους υπεύθυνους εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας του τμήματός μας, σε συμπολίτες μας, που έχουν μεγάλη ανάγκη,

Επισυνάπτεται προτεινόμενη λίστα τροφίμων και εφοδίων (σχετικό) και η αφίσα της συνδιοργάνωσης.
Σας παρακαλούμε για την συνδρομή σας για την υλοποίηση της ανωτέρω περιγραφόμενης δράσης, που πραγματικά θα ανακουφίσει, έστω και προσωρινά, τμήμα της τοπικής μας κοινωνίας.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του τμήματός μας, η κ. Κουφατζή Κυριακή, κινητό 6977385239, είναι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες”.

Ενδεικτική λίστα Τρόφιμων – Εφοδίων
1. Ελαιόλαδο
2. Μακαρόνια
3. Κριθαράκι
4. Ρύζι
5. Φακές
6. Φασόλια
7. Ρεβύθια
8. Βιτάμ
9. Ζάχαρη
10. Αλάτι
11. Ντοματοπολτός
12. Μερέντα
13. Μαρμελάδα
14. Γάλατα μακράς διάρκειας
15. Κορν Φλέϊκς
16. Φρυγανιές
17. Κονσέρβες
18. Ξύδι
19. Λεμόνι χυμός
20. Αλεύρι
21. Μπισκότα
22. Παξιμάδια
23. Παιχνίδια (όχι απαραίτητα καινούργια, αλλά σε καλή κατάσταση)
24. Μωρομάντηλα
25. Παιδικές τροφές σε βαζάκια
26. Οδοντόκρεμες –Οδοντόβουρτσες
27. Διάφορα Απορρυπαντικά – είδη καθαριότητας 



Συντάκτης Νewsroom 29 Μαρτίου, 2022 09:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV