Ορεστιάδα: Δίωρη στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς την Παρασκευή

Συντάκτης Νewsroom 11 Μαρτίου, 2021 13:52

Ορεστιάδα: Δίωρη στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς την Παρασκευή

Σε κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 12 Μαρτίου προχώρησαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου ώστε να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δομές Φυλακίου στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας

Η δίωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών θα είναι ώρες 12:00 με 14:00.

Η ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου:


Κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021
Συναδέλφισσες -συνάδελφοι
Όπως έχετε ενημερωθεί με το ενημερωτικό Νο 42, είναι σε εξέλιξη μία απαράδεκτη προσπάθεια της Κυβέρνησης μέσω των υπουργείων Μεταναστευτικής πολιτικής και ΠΡΟ.ΠΟ, για τη δημιουργία νέων μεταναστευτικών δομών, επιπλέον των υφισταμένων στην Κοινότητα του Φυλακίου Ν.Ορεστιάδας. Η κοινωνία της περιοχής απάντησε στα κυβερνητικά αυτά σχέδια με ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ στο συλλαλητήριο της 8 ης Φεβρουαρίου. Η Κυβέρνηση με νεώτερη ανακοίνωσή της παρουσίασε νέα πρόταση, που όμως πρόκειται και πάλι για επέκταση των δομών αυτών.
Η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας, λαμβάνοντας υπόψη τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το θέμα του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου αποφάσισε ότι:
 Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στην υπ΄ αρίθμ. 1/12.01.2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορεστιάδας για τις
δομές που βρίσκονται στην Κοινότητα Φυλακίου.
 Εκδήλωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/03/2021, 12μ. στην πλατεία της Ν.Ορεστιάδας σε συνεργασία με φορείς του τόπου.
Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, συμμετέχει στην Επιτροπή των φορέων της περιοχής για
την οργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης. Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις θέσεις που έχουμε δημοσιοποιήσει, κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, 12.00΄-14.00΄, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 ημέρα της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν.
Καλούμε όλους τους φορείς και κατοίκους του νομού μας αλλά και
κάθε περιοχής της χώρας μας, να στηρίξουν την παραπάνω εκδήλωση.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας:

Κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας με μεγάλη ανησυχία παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν στις δομές μεταναστών στην τοπική κοινότητα Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, καθώς και την γενικότερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Πελώνη για το θέμα του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου αποφάσισε ότι:
 Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στην υπ΄ αρίθμ.
1/12.01.2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορεστιάδας για τις
δομές που βρίσκονται στην Κοινότητα Φυλακίου.
 Πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/03/2021 στην πλατεία της Ορεστιάδας σε συνεργασία με φορείς του τόπου.
Ο Σύλλογός μας, όπως τοποθετήθηκε στο ψήφισμά του στις 14/01/2021, εμμένει σταθερά στην ανάγκη σεβασμού στον άνθρωπο και σε ό,τι έχει σχέση με το δικαίωμα στην υγεία και αξιοπρέπεια καθενός χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.
Είναι όμως αντίθετος στην προοπτική να δημιουργηθεί οποιαδήποτε δομή
φιλοξενίας ατόμων στον βόρειο Έβρο. Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα, όπως το δημογραφικό και η ερήμωση της περιοχής, θέματα σύνθεσης του πληθυσμού και μειονότητας και η ανάγκη προστασίας της Θράκης από πιθανή επιβουλή προερχόμενη από γείτονες, που καθιστούν την ενέργεια επιζήμια τόσο τοπικά όσο και εθνικά.
Κανένα ανταποδοτικό όφελος δεν μπορεί να αντισταθμίσει τον κίνδυνο που θα διατρέχει εφεξής η περιοχή μας. Έχουμε μάθει να ζούμε με τον κίνδυνο εκτός των συνόρων μας όχι όμως και εντός.
Ο νομός Έβρου χρειάζεται στήριξη με τη δημιουργία υποδομών και κινήτρων ώστε να παραμείνουν οι κάτοικοί του και να επιστρέψουν οι ξενιτεμένοι. Δεν χρειαζόμαστε άλλα μέτρα που κάνουν τον τόπο μας αφιλόξενο ακόμη και για τους ντόπιους.
Επειδή η επιθυμία μας είναι να παραμείνουμε εδώ χωρίς να κινδυνεύουμε και από εσωτερικές αναταραχές εκτός των εξωτερικών επιβουλών, λέμε όχι σε επέκταση και σε νέες δομές, λέμε ναι στην αναβάθμιση και τη βελτίωση των συνθηκών στις υπάρχουσες.
Ο Έβρος αντιστέκεται και διεκδικεί: ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.
Κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, 12.00΄-14.00΄, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 ημέρα της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν.
Καλούμε όλους τους φορείς και κατοίκους του νομού μας αλλά και κάθε νομού της χώρας μας όπως ακριβώς μας στήριξαν τον Μάρτιο 2020 να μας στηρίξουν και πάλι στην υπεράσπιση του τόπου μας.


Συντάκτης Νewsroom 11 Μαρτίου, 2021 13:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV