ΟΠΑΔ: Δεν αναγνωρίζουν δαπάνες ασφαλισμένων στην Αλεξ/πολη, αφού υπάρχουν ιατροί σε απόσταση 120 χλμ. στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 30 Ιουνίου, 2011 08:04

Ένα τσιγάρο δρόμος...

Σε επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ στο Νομό Έβρου προχωράει ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης κύριος Γεώργιος Κουτρουμάνης, σύμφωνα με την απάντησή   του  σε αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα Ελένη Τσιαούση, με θέμα το μεγάλο πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί  με τις  δαπάνες των υπηρεσιών υγείας για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ στο νότιο τμήμα του  Νομού Έβρου (όπου δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι ιατροί) και του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι, όπου οι υπηρεσίες του ΟΠΑΔ (σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Φ 40448/6009/518 “Τροποποίηση και συμπλήρωση του Κανονισμού Παροχών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου Ο.Π.Α.Δ.΄΄ ΦΕΚ 478 Τεύχος Β΄ 29/03/2011) είναι υποχρεωμένες να μην αναγνωρίζουν τις δαπάνες των ασφαλισμένων τους, που επισκέπτονται ιατρούς της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι δεν είναι συμβεβλημένοι, επειδή υπάρχουν οι αντίστοιχοι ιατροί σε απόσταση 120 χλμ. στην πόλη της Ορεστιάδας που μπορούν να τους εξυπηρετήσουν, με συνέπεια την υποεξυπηρέτηση του μισού τμήματος του Νομού.


Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρει ότι:΄΄Με τις διατάξεις του άρθρου 32 του ν. 3863/2010 (Α’ 115), ορίζεται ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο Παροχών Υγείας, αποφασίζει μεταξύ άλλων, για τον σχεδιασμό ενιαίων κανόνων αγοράς υπηρεσιών υγείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για λογαριασμό του ασφαλιστικού οργανισμού και του ΟΠΑΔ.΄΄

Και τονίζει ότι:΄΄ Ώς εκ τούτου το ανακύψαν θέμα στο νομό Έβρου, θα εξεταστεί είτε σε ενδεχόμενη τροποποίηση του Κανονισμού Παροχών του ΟΠΑΔ, είτε με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών, που θα εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 32 του ν. 3863/2010΄΄.

 


Συντάκτης Νewsroom 30 Ιουνίου, 2011 08:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV