Ομόφωνο ‘όχι’ του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εξόρυξη χρυσού

Συντάκτης Νewsroom 29 Ιουλίου, 2011 10:11

Ομόφωνο ‘όχι’ του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εξόρυξη χρυσού

Ομόφωνο ήταν το «όχι» των Περιφερειακών Συμβούλων της Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, κατά τη χθεσινή (28/7) συνεδρίασή τους στην Κομοτηνή, στηνπροοπτική εξόρυξης χρυσού στην Περιφέρειά μας -υπό τα βλέμματα και κατοίκων της περιοχής που έκαναν αισθητή την παρουσία τους μέσα στην αίθουσα του Περιφ. Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, το θέμα «Εξόρυξη και Μεταλλουργία Παραγωγής Χρυσού στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης» προκάλεσε εντάσεις κατά τη συζήτησή του (εισηγητής ο Α. Στρατιάδης, μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου), την ίδια ώρα που εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών κατά του χρυσού ν. Έβρου είχαν αναρτήσει πανώ στην αίθουσα συνεδριάσεων και πίεζαν φραστικά τους συμβούλους να μην συναινέσουν στην εξόρυξη χρυσού.  Τελικά, κι αφού αναφέρθηκαν τα χαρακτηριστικά παραδείγματα των περιπτώσεων εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική (όπου επίσης εναντιώνεται η τοπική κοινωνία), το Περιφερειακό Συμβούλιο τάχθηκε ομόφωνα κατά της εξόρυξης και αξιοποίησης των κοιτασμάτων χρυσού στη Θράκη, για περιβαλλοντικούς λόγους και για την προστασία της δημόσιας υγείας.  Μάλιστα, ο Καβαλιώτης Περιφερ. Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κίμων Παπαδόπουλος πρότεινετην ομαδική παραίτηση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου σε περίπτωση που η κεντρική διοίκηση εγκρίνει την επένδυση της εταιρίας που ενδιαφέρεται για την εξόρυξη χρυσού!


Στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως η πρόσφατη απόρριψη από τοΕλεγκτικό Συνέδριο του έργου καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Α.ΜΑ.-Θ. (λόγω ένστασης που κατατέθηκε).
Μεταξύ των άλλων θεμάτων που απασχόλησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν η εξέλιξη τουΠεριφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, ο προγραμματισμός έργων της Διεύθυνσης Αγροτ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και οι εργασίες αντιπυρικής προστασίας στο δήμο Θάσου και άλλες εργασίες στους δήμους Δοξάτου και Κάτω Νευροκοπίου ν. Δράμας.

Πηγή: Kavalanet


Συντάκτης Νewsroom 29 Ιουλίου, 2011 10:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV