Ομιλία Ρενταρή-Τέντε για το νομοσχέδιο κατά της παράνομης μετανάστευσης

Συντάκτης Νewsroom 14 Ιανουαρίου, 2011 11:58

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής  στις 12 Ιανουαρίου για το σχέδιο νόμου σχετικά με την παράνομη μετανάστευση.


Συγκεκριμένα, η κ. Ρενταρή στην ομιλία της δήλωσε ότι θα αναφερθεί μόνο στον Νομού Έβρου καθώς όπως τόνισε « ο Έβρος πάντοτε επωμίζεται το δύσκολο έργο της φιλοξενίας των μεταναστών». Αυτό που ζήτησε η κ. Ρενταρή από την Κυβέρνηση είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε « Ο Έβρος να μην φορτωθεί το πρόβλημα, γιατί ως τώρα οι προϋπολογισμοί του νομού έχουν επωμιστεί πολλά εθνικά προβλήματα, όπως είναι οι ζωονόσοι, τα αμυντικά έργα, τα πλημμυρικά φαινόμενα διασυνοριακών ποταμών, τα οποία προκαλούν τεράστιες ζημιές σε παραγωγή και εισοδήματα των κατοίκων».

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμα τον ρόλο της FRONTEX στα χερσαία σύνορα. Μπορεί να συνέβαλλε στην μείωση του προβλήματος, ωστόσο, δεν το έλυσε. Γι’αυτό ζήτησε να υιοθετηθεί μία γενικότερη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, η οποία θα πειθαναγκάζει τις χώρες να συμμορφωθούν σε διεθνείς κανόνες, για να μπορέσει «ο Έβρος να αποτελέσει μέρος της λύσης του προβλήματος».

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε σημείωσε πως ως προσωρινή λύση είναι καλό το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του Εθνικού Συστήματος Ασύλου και την πρόβλεψη αναβαθμισμένων κέντρων υποδοχής. Θεωρεί ότι είναι ένα πρώτο βήμα για τη διαφύλαξη της ασφάλειας και των ατομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και των νομίμως στη χώρα μεταναστών. Ως μόνιμη λύση, όμως, η κ. Ρενταρή ζήτησε να μεταφερθεί το πρόβλημα σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο και να υπογραφούν οι συνθήκες που θα αποσυμφορήσουν την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η λαθρομετανάστευση.

Από δελτίο τύπου Όλγας Ρενταρή-Τέντε


Συντάκτης Νewsroom 14 Ιανουαρίου, 2011 11:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV