Ομαλά διεξάγονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Δικαίων

Συντάκτης Νewsroom 16 Φεβρουαρίου, 2021 20:19

Ομαλά διεξάγονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Δικαίων

Ομαλά διεξάγονται οι εμβολιασμοί κατά της covid 19 στο Κέντρο Υγείας Δικαίων σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ με τον προϊστάμενο νοσηλευτικών υπηρεσιών της δομής Κωνσταντίνο Σιαφκαλόζη

Ήδη από εχθές Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας Δικαίων στις ηλικίες 60-64 με το εμβόλιο της Astra Zeneca. Οι εμβολιασμοί γίνονται σε δύο βάρδιες με εκκίνηση στις 8:30 το πρωί μέχρι το βράδυ στις 20:00 και έως τώρα όλα κυλούν ομαλά όπως ανέφερε ο κ. Σιαφκαλόζης.

Χτες, πρώτη ημέρα των εμβολιασμών, στα Δίκαια εμβολιάστηκαν 38 άτομα χωρίς να εμφανιστεί καμία παρενέργεια σε όσους εμβολιάστηκαν ενώ η προσέλευση του κόσμου δεν επηρεάστηκε από τον καιρό. Ωστόσο υπάρχει σε συνεννόηση με τον Δήμο Ορεστιάδας η δυνατότητα να συνδράμει ο δήμος με όχημα πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης προς το εμβολιαστικό κέντρο.


Όπως εξήγησε ο κ. Σιαφκαλόζης ο προγραμματισμός για τους εμβολιασμούς γίνεται κεντρικά, “στόχος είναι να μη χαθεί καμία δόση εμβολίου” τόνισε αναφέροντας τον τρόπο που γίνεται ο εμβολιασμός τόσο σε πολίτες όσο και σε προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Επίσης ο κ. Σιαφκαλόζης απάντησε στο γιατί πολίτες από την Ορεστιάδα πρέπει να μεταφερθούν στα Δίκαια για εμβολιασμό, και αυτό συμβαίνει καθώς στο εμβολιαστικό κέντρο Δικαίων γίνεται εμβόλιο της Astra Zeneca σε ηλικίες 60 με 64 ενώ στο Κ.Υ. Ορεστιάδας γίνεται ο εμβολιασμός ηλικιών 80 και πάνω με εμβόλια της Phizer/BioNTech. Επιπρόσθετα είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες που εμβολιάζονται να είναι ακριβείς στο ιατρικό ιστορικό τους που λαμβάνεται από τους γιατρούς της δομής πριν τον εμβολιασμό.

Ακούστε αναλυτικά


Συντάκτης Νewsroom 16 Φεβρουαρίου, 2021 20:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV