Ολοκληρώθηκε το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συντάκτης Νewsroom 23 Ιουνίου, 2011 07:55

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους γυναικών και πολιτικών φορέων, στο ξενοδοχείο «Θράκη Palace» στην Αλεξανδρούπολη, το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τίτλο «Γυναίκες με Αποστολή και Όραμα στη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης». Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’&Β΄’ Βαθμού «Η ΑΘΗΝΑ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και διήρκεσε από τις 16 έως και τις 19 Ιουνίου.


Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ Άρης Γιαννακίδης. Χαιρετισμό απηύθυνε  ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος, κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, παρέθεσε και ομιλία με θέμα: «Η Αναπτυξιακή Προοπτική της Αλεξανδρούπολης στην Κατεύθυνση μιας Σύγχρονης και Δυναμικής Πόλης».

 

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, ακόμη, η Πρόεδρος του Δικτύου κ. Αικατερίνη Δασκαλάκη, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, καθώς εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Συντονίστρια του συνεδρίου ήταν η κ. Φανή Μπαχαρίδου, Αντιπρόεδρος του Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών.

Το συνέδριο περιλάμβανε διήμερο διαλέξεων αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη και τις απαιτήσεις του για τις γυναίκες, τις χρηματοδοτήσεις και την οικονομική ενίσχυση στην εποχή της κρίσης, την κοινωνική πολιτική, την υγεία και την πρόληψη και την συμβολή της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης, με ομιλητές δημάρχους, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, καθώς επίσης και ειδικούς επιστήμονες.


Παράλληλα πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι εκλεγμένων γυναικών Δημάρχων, όπου οι γυναίκες ανέλυσαν τις νέες απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις φιλοδοξίες τους και το πλάνο τους για τους Δήμους τους. Ακολούθησαν βραβεύσεις γυναικών που ξεχώρισαν για το έργο τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου βραβεύτηκαν για το συνολικό έργο τους και την κοινωνική προσφορά τους οι: Πηγή Δεβετζή, Χρυσή Ολυμπιονίκης,
η  Αικατερίνη Δασκαλάκη, Πρόεδρος Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ & Β΄ Βαθμού, η Βιργινία Τσουδερού, Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, η Γιάννα Δεσποτοπούλου, Πρόεδρος Special Olympics.
και η «Γερόντισσα των Μαρασίων», η κυρία Βασιλική Λαμπίδου. Επίσης βραβεύτηκαν γυναίκες – πρόεδροι κοινοτήτων– δήμαρχοι στην αυτοδιοίκηση του νομού Έβρου.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με διήμερο κοινωνικό πρόγραμμα «Μια Ματιά, Τρεις Χώρες», το οποία περιλάμβανε επισκέψεις στις Φέρες, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο στους Μεταξάδες, στο Τρίγωνο και στην Ορεστιάδα καθώς και στο νησί της Σαμοθράκης. Στην επίσκεψη στη Σαμοθράκη συμμετείχε και ο κ. Άκης Γεροντόπουλος, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Ιουνίου, 2011 07:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV