Οι πρώτες λεπτομέρειες για την νέα προκήρυξη πρόσληψης συνοριοφυλάκων

Συντάκτης Νewsroom 23 Σεπτεμβρίου, 2020 12:22

Οι πρώτες λεπτομέρειες για την νέα προκήρυξη πρόσληψης συνοριοφυλάκων

Για τις πρώτες λεπτομέρειες που αφορούν την πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων στον Έβρο μίλησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς, που ήταν αυτός που γνωστοποίησε την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την έκδοση νέας προκήρυξης πρόσληψης νέων συνοριακών φυλάκων, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” με τον Χάρη Κανταρίδη και τον Γιάννη Βαβαλικούδη είπε αρχικά ότι αυτή η θετική εξέλιξη δεν πρέπει να σταματήσει την διεκδίκηση περισσότερων θέσεων εργασίας οι οποίες θα αποτελέσουν εμπόδιο στην δημογραφική κατάρρευση του νομού.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς η νέα αυτή προκήρυξη τον εξέπληξε θετικά καθώς το αίτημα που είχε καταθέσει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ήταν να προσληφθούν οι επιλαχόντες της προηγούμενης διαδικασίας, πράγμα που ικανοποιήθηκε σε υπερθετικό βαθμό με την νέα προκήρυξη που προβλέπει πρόσληψη 800 νέων υποψηφίων. Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης στην χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου γνωστοποίησε την πρόθεση να εκσυγχρονιστούν τα τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του Νομού αλλά και να ενισχυθούν με νέα μέσα, καθώς είναι γνωστό ότι τα υπάρχοντα είναι πεπαλαιωμένα, ενώ υπάρχουν και ελλείψεις και σε άλλους τομείς όπως ο ιματισμός.


Πιο αναλυτικά σε ότι αφορά την νέα προκήρυξη ο κ. Πέτροβιτς είπε ότι θα δοθεί σύντομα στην δημοσιότητα με σκοπό οι νέοι συνοριοφύλακες να αναλάβουν υπηρεσία μέσα στον πρώτο εξάμηνο του νέου έτους ενώ γίνονται συζητήσεις για την αύξηση του ορίου ηλικίας αλλά και την μείωση του κατώτερου ύψους για τις γυναίκες. Τέλος δυνατότητα υποβολής αιτήματος στην νέα προκήρυξη θα έχουν και αυτοί που δεν έγιναν δεκτοί στην προηγούμενη προκήρυξη με την οποία προσλήφθηκαν οι 400 συνοριοφύλακες.

Ακούστε παρακάτω όλη την συνέντευξη του κ. Πέτροβιτς:


Συντάκτης Νewsroom 23 Σεπτεμβρίου, 2020 12:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV