Οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ καταγγέλλουν στο ΥπΑΑΤ δεσμεύσεις από τις τράπεζες

Συντάκτης Νewsroom 17 Φεβρουαρίου, 2020 10:42

Οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ  καταγγέλλουν στο ΥπΑΑΤ  δεσμεύσεις από τις τράπεζες

Επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε το Δ.Σ. των κτηνοτροφικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στην επιστολή ζητείται η άμεση παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ προς τα τραπεζικά ιδρύματα για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών κτηνοτρόφων. Όπως αναφέρει η επιστολή, πολλοί είναι οι κτηνοτρόφοι που κατήγγειλαν τη δέσμευση προκαταβολής ενισχύσεων που προέρχονται από το ΠΑΑ και αφορούν το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας, βιολογικής γεωργίας και την ενίσχυση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών(εξισωτική αποζημίωση) από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Αναλυτικά η επιστολή:


Θέμα : «Δεσμεύσεις λογαριασμών δικαιούχων ενισχύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)»

Κύριε Υπουργέ,

Συνάδελφοί μας κτηνοτρόφοι, μας κατήγγειλαν τη δέσμευση προκαταβολής ενισχύσεων που προέρχονται από το ΠΑΑ και αφορούν το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας, βιολογικής γεωργίας και την ενίσχυση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών(εξισωτική αποζημίωση). Η καταγγελία τους αφορά την τράπεζα Πειραιώς, αλλά είναι πιθανό η ίδια τακτική να αφορά και άλλες τράπεζες.

Το όριο αλλά και ο τρόπος που διαμορφώνεται το ακατάσχετο των ενισχύσεων του πρώτου αλλά και του δεύτερου πυλώνα, προβλέπονται από τον Ν.4314/2014 και συμπληρώθηκε με το Ν.4587/2018

Κτηνοτρόφοι της βιολογικής κτηνοτροφίας και βιολογικής γεωργίας, ενισχύονται λόγω του υψηλότερου κόστους παραγωγής αλλά και της μειωμένης παραγωγής που έχουν σε σχέση με τη συμβατική κτηνοτροφία και γεωργία.

Όσοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών (εξισωτική αποζημίωση) αντισταθμίζουν με αυτή τη μειωμένη παραγωγή στις περιοχές αυτές, λόγω των δύσκολών καιρικών συνθηκών, της έλλειψης υποδομών, αλλά και του άγονου εδάφους. Ενισχύονται όμως και για να αποτραπεί, η εγκατάλειψη των ευαίσθητων αυτών περιοχών.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ, προς τα τραπεζικά ιδρύματα, που ερμηνεύουν αυθαίρετα την ουσία και το πνεύμα του νόμου, αλλά και προς κάθε αρμόδιο φορέα, για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των συναδέλφων μας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Δεν υπάρχει λόγος οικονομικού στραγγαλισμού των ανθρώπων που παράγουν και προσφέρουν, ο καθένας με τις δυνατότητές του, στην οικονομία της πατρίδας μας.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α.Μ.Θ.


Συντάκτης Νewsroom 17 Φεβρουαρίου, 2020 10:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV