Οι αθλητές και αθλήτριες Tae Kwon Do του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Λυκείων στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 8 Απριλίου, 2023 10:07

Οι αθλητές και αθλήτριες Tae Kwon Do του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Λυκείων στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Tae Kwon Do Λυκείων (Καρράς Χρήστος, Πεχλιβάνης Αντώνιος, Ανδρεάδης Γιάννης, Νικολακάκη Αποστολία, Μαγείρου Άνθιμος, Λυκόκωστας  Ευθύμιος, Καρασμανάκης Αργύριος, Μυλωνάς Πασχάλης, Κουτσουρέλη Καλλιόπη, Λαμπίδη Γεωργία,  Κατσαντούρα Σοφία,  Παπαδημητρίου Σταματία,  Συκά Ιωάννα και Μπότσιαβα Δήμητρα) υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Tae Kwon Do Λυκείων που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντο, φιλοξενήθηκε στις 28-29 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 αθλητές και αθλήτριες από την Ορεστιάδα μέχρι και την Κρήτη.


Αρχικά ο δήμαρχος συνεχάρη όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες τόσο για τις διακρίσεις που απέσπασαν όσο και για τη συμμετοχή τους στους αγώνες και συνομίλησε για πολλή ώρα με κάθε ένα και κάθε μία ξεχωριστά αλλά και με τους προπονητές τους. Συζήτησαν για τους στόχους τους, τα όνειρά τους και τις καθημερινές μικρές ή μεγάλες θυσίες αλλά και την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που αυτή τη φορά είχαν την τύχη να γίνει δίπλα στο σπίτι τους!

Όλα τα παιδιά συμφώνησαν πόσο σημαντικό ήταν που οι αγώνες έγιναν στον τόπο τους και για λόγους ψυχολογίας καθώς είχαν δίπλα τους την οικογένεια και τους φίλους τους αλλά και για λόγους οικονομικούς καθώς απέφυγαν τα έξοδα μετακίνησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες και πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις, εκτός από τα μετάλλια που απέσπασαν συγκέντρωσαν παράλληλα μόρια για τις πανελλήνιες εξετάσεις που τους φέρνουν έναν βήμα πιο κοντά στη σχολή της επιλογής τους.

Ειδικότερα η Σοφία Κατσαντούρα του ΑΟΓ Αλεξανδρούπολης, εκπροσωπώντας το Μουσικό Σχολείο της πόλης, κατέκτησε την 1η θέση και ο Αργύρης Καρασμανάκης του Σπάρτακου Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε και αυτός Χρυσός Πανελληνιονίκης εκπροσωπώντας το 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης στην κατηγορία των -55 κιλών. Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε επίσης ο Άνθιμος Μαγείρου του Παρμενίωνα Αλεξανδρούπολης. Ο Χρήστος Καρράς του ΣΓ Νίκη Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την 2η θέση ενώ ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στην κατηγορία των -68 κιλών και η Δήμητρα Μπότσιαβα του Ορφέα Αλεξανδρούπολης, εκπροσωπώντας το 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης.

Αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν το πρώτο μετά το 2003 που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και η αρχή για τα επόμενα που θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα, καθώς στις 2-4 Ιουνίου πρόκειται να διεξαχθεί το 1ο Κύπελλο ΑΜΘ Open Tae Kwon Do με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.


Συντάκτης Νewsroom 8 Απριλίου, 2023 10:07

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV