ΟΑΣΕ: “Είμαστε στο πλευρό του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου – Να ακυρωθεί το πρόστιμο της ντροπής”

Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2020 13:16

ΟΑΣΕ: “Είμαστε στο πλευρό του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου – Να ακυρωθεί το πρόστιμο της ντροπής”

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Είμαστε στο πλευρό του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου Να ακυρωθεί το πρόστιμο της ντροπής

Στο πλευρό του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου τάσσεται με ανακοινωσή της και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»:

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την  απόφαση να επιβληθεί στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου  το εξοντωτικό πρόστιμο των 3000 ευρώ επειδή   ο Σύλλογος πρωτοστάτησε ώστε να μην κλείσει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια,που σταματά τη λειτουργία του τις επόμενες μέρες, συνεχίζοντας μια  θλιβερή πορεία αποψίλωσης, ερήμωσης και υποβάθμισης της περιοχής μας.


Η κραυγή αγωνίας του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου  «Όχι στην ερήμωση της υπαίθρου» είναι και δικιά μας κραυγή.  Μας πονάει όλους που βλέπουμε τον τόπο μας  να  αποψιλώνεται από υπηρεσίες και να ερημώνει. Πάει πολύ  η κυβέρνηση που μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση  να προσπαθεί τώρα με  αγροτοδικεία και εξοντωτικά  πρόστιμα να μας φιμώσει.

Εκφράζοντας όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες  και κτηνοτρόφους της περιοχής μας απαιτούμε να ακυρωθεί το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου από το Αστυνομικό τμήμα Δικαίων  και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν.

Είμαστε υποχρεωμένοι και το αισθανόμαστε ως καθήκον να αντισταθούμε στις πολιτικές που οδηγούν τον τόπο μας στον μαρασμό και την μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε φορέα, να ενώσει την φωνή του μαζί μας, να απαιτήσει να διαγραφεί το πρόστιμο της ντροπής, να απαιτήσει λύσεις για να σταματήσει ο μαρασμός της υπαίθρου.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου για την επιβολή του προστίμου:

Να παρθεί πίσω τώρα το απαράδεκτο και εξοντωτικό πρόστιμο!

Δεν μας τρομάζουν, δυναμώνουμε την οργάνωση,  την αντεπίθεσή μας!

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, επιβλήθηκε από το Α.Τ. Δικαίων, πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ στον πρόεδρο του συλλόγου για τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με την απειλή μήνυσης για την ανάρτηση πανό έξω από το κατάστημα της Πειραιώς και συνεχίστηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της συμβολικής παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη του συλλόγου στα Δίκαια, την τελευταία μέρα λειτουργίας του καταστήματος, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (αποστάσεις, μάσκες κλπ.). Εκεί οι αστυνομικοί μας ενημέρωσαν ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και ότι θα ακολουθήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Την επομένη έστειλαν το πρόστιμο στον πρόεδρο του συλλόγου μας.

Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη και η αντιμετώπισή μας σαν εγκληματίες, επειδή παλεύουμε για την επιβίωση μας, παλεύουμε για να μείνουμε στον τόπο μας. Σε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις οδηγούν οι νόμοι που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή έχτισαν σταδιακά ενάντια στα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια πρωτοφανή προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά πως το «σιωπητήριο» που θέλουν να μας επιβάλλουν, για να περνάνε χωρίς διαμαρτυρίες τις αντιλαϊκές τους πολιτικές ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση και οι διάφοροι μηχανισμοί ότι με τέτοιες τρομοκρατικές ποινές δεν πρόκειται να μας φοβίσουν, ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά μας. Αντίθετα, μας πεισμώνουν πιο πολύ να ριχτούμε στη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις, η επιβολή προστίμων σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσοι αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.

Καλούμε τους αγρότες, τους κατοίκους του Τριγώνου να μη φοβηθούν. Δεν πρόκειται να μας τρομάξουν, δεν πρόκειται να σταματήσουμε την πάλη μας. Αυτοί που ποινικοποιούν τους αγώνες μας φοβούνται την δράση μας. Αυτοί τρέμουν την οργάνωσή μας, τους αγώνες μας, την συμπόρευση με το λαϊκό κίνημα και αυτόν τον φόβο τους θα τον κάνουμε πράξη.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να ακυρώσει το πρόστιμο της ντροπής, να μην κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας, η ύπαιθρος χρειάζεται ουσιαστικά μέτρα στήριξης και όχι ποινές. Καλούμε όλους τους αγροτικούς συλλόγους, όλα τα σωματεία και τους φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν την διαγραφή του απαράδεκτου προστίμου.


Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2020 13:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV