Ξεκινούν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 23 Αυγούστου, 2011 08:06




Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας είναι Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο οποίο μπορούν να φοιτήσουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Απευθύνεται σε απόφοιτους Δημοτικού Σχολείου ή σε όσους δεν ολοκλήρωσαν το Γυμνάσιο και ενδιαφέρονται να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στόχος είναι, πέρα από σύγχρονες βασικές γνώσεις και δεξιότητες, οι ενήλικοι εκπαιδευόμενοι να εκπαιδευτούν ή να ενισχυθούν σε κοινωνικούς ρόλους που ήδη έχουν, ή θέλουν να έχουν, στην οικογένεια, στον επαγγελματικό χώρο, στην οικονομική και πολιτική ζωή και να επιτύχουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση ή την κοινωνική τους ανέλιξη μέσα από τη βελτίωση του εκπαιδευτικού  επιπέδου τους.

Η φοίτηση διαρκεί 18 μήνες (δύο σχολικά έτη). Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα καλύπτει 25 διδακτικές ώρες και είναι απογευματινό, από τις 16:30 έως τις 20:30.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διετούς φοίτησης του εκπαιδευομένου οδηγεί στην απόκτηση τίτλου ισότιμου με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας λειτουργεί φέτος για έκτη χρονιά. Πολλοί από τους αποφοίτους συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, στο Εσπερινό Λύκειο ή στο Γενικό Λύκειο, ενώ άλλοι αξιοποιώντας τις γνώσεις και τον τίτλο σπουδών του ΣΔΕ, βελτίωσαν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.

 

Καλούμε όσους επιθυμούν να εγγραφούν να προσέρχονται στο Σ.Δ.Ε. Ορεστιάδας, στη διασταύρωση των οδών Ευριπίδου – Ζίγκμπουργκ & Μ. Μπότσαρη (πρώην στρατόπεδο Σταθάτου), καθημερινά κατά τις ώρες 9π.μ – 2μ.μ και 6.30μ.μ. – 8.30μ.μ. έως 30 – 9 – 2010.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

α) φωτοτυπία του δελτίου αστ. ταυτότητας β) τίτλος σπουδών  (απολυτήριο δημοτικού ή πιστοποιητικό σπουδών Γυμνασίου) και γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2552023393 καθημερινά από τις 9:00π.μ.-2:00μ.μ. και από τις 6:30μ.μ – 8:30 μ.μ

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Αυγούστου, 2011 08:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV