Ξεκινά το “Παιχνίδι της Σαμοθράκης” – Οι εκδηλώσεις ΠΑΙ2011 (συνέντευξη)

Συντάκτης Νewsroom 14 Ιουλίου, 2011 08:47

Ξεκινά το “Παιχνίδι της Σαμοθράκης” – Οι εκδηλώσεις ΠΑΙ2011 (συνέντευξη)

Αφεθείτε στην φιλοσοφία, σε μια μαγική καλοκαιρινή διάθεση με οδηγό την περιέργειά σας σε ένα ταξίδι/ αναζήτηση “του παιδιού που κρύβει ο καθένας μας μέσα του”, ακολουθώντας τα ίχνη της αρχαιότητας στην καταπράσινη όαση του Θρακικού Πελάγους.


 

Παίζοντας με τα αινιγματικά αποσπάσματα του Ηράκλειτου στα πρωταρχικά τοπία της Σαμοθράκης, οι διοργανωτές των εκδηλώσεων “ΠΑΙ 2011”, που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 23 Ιουλίου, σε ολόκληρο το νησί της Σαμοθράκης, υπόσχονται ένα έξυπνο και συναρπαστικό “παιχνίδι” αυτογνωσίας, που θα “παίζεται” με τη βοήθεια των μυθικών τοπίων της Σαμοθράκης και των αινιγματικών ρήσεων του Ηράκλειτου.

Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού στο νησί των Θεών και των Ανέμων, στηρίζεται σε 22 παιγνιόχαρτα , εικονογραφημένα με τα σημεία του νησιού και σε 22 αποσπάσματα του Ηράκλειτου. Τα σημεία του χάρτη επιλέχθηκαν από τους συντελεστές του παιχνιδιού και οι εικονογραφήσεις είναι επηρεασμένες από τις βιωματικές περιγραφές τους, αλλά και από τα στοιχεία προς ανακάλυψη, στην κάθε περιοχή.

Μέρος των εσόδων από το παιχνίδι θα διατεθούν για την ανέγερση ενός νέου θεάτρου, του οποίου τα θεμέλια θα βάλλουν οι παίκτες του παιχνιδιού σε μια συμβολική τελετή τοποθέτησης λιθαριών, που προηγουμένως έχουν βρει σε πιθάρια, που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του νησιού.

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΒΑΚΧΩΝ του Παντελή Παυλίδη βασισμένη στις ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη με επιλεγμένα αποσπάσματα, Ινδουιστικοί, Σουαχίλη, ύμνος προς Βάκχο και προς Διόνυσο

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  “ΠΑΙ2011”  εντάσσεται και η μουσικο-χορευτική παράσταση “Η Νίκη των Βακχών”  του Παντελή Παυλίδη που θα κάνει πρεμιέρα στις 7.30 μ.μ. το Σάββατο, 23 Ιουλίου, στο Ιερό των Μεγάλων Θεών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη παράσταση με την ομάδα “ΕΥΔΟΥΣΙΝ” και το χορευτικό σχήμα sarakasi trust. …Η Νίκη των Βακχών» αποτελεί μία μοναδική παράσταση, γιατί εξιστορείται κατά τον τρόπο της αρχαίας τραγωδίας από το μουσικό σχήμα «ΕΥΔΟΥΣΙΝ», χορευτές από την Ελλάδα, την ομάδα χορού Sarakasi Trust, από το Ναϊρόμπι της Κένυας και την Ινδή κορυφαία χορεύτρια Radhika Shah που με το σώμα και τη φωνή τους, μετουσιώνουν τα μηνύματα του έργου και αναδεικνύουν την ιστορία του Διονύσου από τον Ευριπίδη.

 

Η Κατερίνα Κάλτσου (ΙΔΕΑ, ΕΠΟΦΕ) παρουσιάζει τις εκδηλώσεις ΠΑΙ2011 στο μεημεΡΑΔΙΟ με την Πόπη Κουρτίδη

 

Η πρωτότυπη σειρά εκδηλώσεων, που στοχεύει στην τουριστική και πολιτιστική προβολή του νησιού, αναδεικνύοντας τον φυσικό, αλλά και τον πολιτιστικό πλούτο του είναι μια πρωτοβουλία της Μ.Κ.Ο. “Ιδέα” σε συνεργασία με την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Συντάκτης Νewsroom 14 Ιουλίου, 2011 08:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV