Ξεκινά σήμερα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης

Συντάκτης Νewsroom 21 Οκτωβρίου, 2011 09:01

Μετά τη λήξη της απεργίας των τελωνειακών ξεκινά σήμερα ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων με καύσιμα.


Μέχρι το απόγευμα, όπως διευκρίνισε σε τηλεφωνική συνομιλία με το Ράδιο ‘Εβρος η Πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Βορείου Έβρου, κ. Βασιλική Καλαϊτζή, θα ξεκινήσει δειλά δειλά και η διανομή πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανά λίτρο, στον Έβρο, θα ξεκινήσει από τα 0.95 € και άνω.

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκαλεί η ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών που ζητά από μαγαζάτορες και επαγγελματίες να δηλώνουν μόνοι τους τις ποσότητες πετρελαίου που κατανάλωσαν.

Το υπουργείο καλεί τους εκατοντάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και επαγγελματίες που συγκατοικούν σε πολυκατοικίες με νοικοκυριά να καταθέτουν… υπεύθυνες δηλώσεις στην Εφορία, όπου θα αναγράφουν τις ποσότητες πετρελαίου που κατανάλωσαν, ώστε μετά εκείνη να τους υπολογίζει τους επιπλέον ΕΦΚ και ΦΠΑ που τους αναλογούν.

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, επελέγη τα νομικά πρόσωπα να παραλαμβάνουν πετρέλαιο με τον μειωμένο ΕΦΚ, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας, και στη συνέχεια να υποβάλλουν δύο φορές τον χρόνο δηλώσεις στην Εφορία, ώστε εκείνη να τους υπολογίζει τους επιπλέον ΕΦΚ και ΦΠΑ που τους αναλογούν.

Τα στοιχεία θα τα τσεκάρει με τις καταστάσεις που υποχρεούνται να της αποστέλλουν οι διανομείς πετρελαίου και αν δημιουργούνται υπόνοιες ότι κάποιο νομικό πρόσωπο χρησιμοποιεί πετρέλαιο για θέρμανση με μειωμένο ΕΦΚ, θα επεμβαίνει ακόμη και το ΣΔΟΕ!

Για να διαπιστωθεί μάλιστα αν ο επαγγελματίας λέει την αλήθεια, θα χρησιμοποιούνται τα κοινόχρηστα, μέσω των οποίων θα προκύπτουν τα λίτρα που κατανάλωσε κάθε ένοικος, γι’ αυτό και οι εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων θα πρέπει να αποστέλλουν τις αποδείξεις πληρωμής στις ΔΟΥ.

Αν μάλιστα δεν υπάρχει εταιρεία έκδοσης κοινοχρήστων, η Εφορία θα ελέγχει βάσει υπεύθυνης δήλωσης του κάθε νομικού προσώπου τα τετραγωνικά και χιλιοστά κατανομής του διαμερίσματος ώστε στη συνέχεια να υπολογίζεται η κατανάλωση!

 


Συντάκτης Νewsroom 21 Οκτωβρίου, 2011 09:01

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV