Ξεκινά ο 6ος κύκλος διαλέξεων της Ακαδημίας – Δομής δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Συντάκτης Νewsroom 3 Δεκεμβρίου, 2020 10:31

Ξεκινά ο 6ος κύκλος διαλέξεων της Ακαδημίας – Δομής δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 ξεκινούν διαδικτυακά οι διαλέξεις του 6ου κύκλου της Ακαδημίας – Δομής Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Ακαδημία – Δομή Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι μια καινοτόμος και πρωτοποριακή δράση κατά την οποία καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδoς παραδίδουν με τρόπο απλό και κατανοητό, σε εθελοντική βάση, διαλέξεις σε πολίτες σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία.  Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2015 στον Έβρο και από το 2016 υλοποιείται ταυτόχρονα σε έξι πόλεις σε όλη την Περιφέρεια – Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα – έχει στόχο τη διά βίου μάθηση και εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

Για τη φετινή χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσαρμοζόμενη στα δεδομένα που έχουν προκύψει παγκοσμίως εξαιτίας του Covid-19, θα διεξάγει την Ακαδημία διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex


Θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις σε δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, στο σύνολο της Περιφέρειας, και ως εκ τούτου, για πρώτη φορά, λόγω των μη γεωγραφικών περιορισμών, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαλέξεις από καθηγητές και άλλων Πανεπιστημιακών τμημάτων της Περιφέρειας, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την Ακαδημία και συμπολίτες μας από τη Θάσο και τη Σαμοθράκη. Ειδικότερα, οι δύο θεματικές ενότητες είναι:

«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ»

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Επιπλέον, στον φετινό 6ο κύκλο της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, θα έχουμε την τιμή να συμμετέχουν τέσσερις επίτιμοι προσκεκλημένοι Έλληνες καθηγητές, διακεκριμένοι διεθνώς. Συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ» οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάλεξη του Δρ. Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου – Ψυχίατρου, και του Δρ. Θάνου Βερέμη, Ιστορικού, ενώ στην θεματική ενότητα «ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» διάλεξη του Δρ. Δημήτρη Μπουραντά, καθηγητή Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και του Δρ. Ευθύμιου Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εγγραφές ξεκινούν από τις 3 Δεκεμβρίου 2020. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, κάτοικοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ εντελώς δωρεάν κάνοντας εγγραφή ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την αίτηση που βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSh7RZRFm6Ay3wAQvXCwGuDmrELKrqMtgSNRMxYKUG8uh-FA/viewform

Σημειώνεται πως όσοι από τους συμμετέχοντες πολίτες συμπληρώσουν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών, έχουν δηλαδή παρακολουθήσει το 60% των διαλέξεων, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές, καθώς και όλες οι πληροφορίες που αφορούν στη δράση της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ www.acadimia.eu.


Συντάκτης Νewsroom 3 Δεκεμβρίου, 2020 10:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV