Ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος του 13ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με “Το έκτο πάτωμα” του Alfred Gehri

Συντάκτης Νewsroom 4 Σεπτεμβρίου, 2012 00:43

Ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος του 13ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με “Το έκτο πάτωμα” του Alfred Gehri

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου το διαγωνιστικό μέρος του 13ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο διεξάγεται στην Ορεστιάδα και συνδιοργανώνει το Θεατρικό Εργαστήρι Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμο Ορεστιάδας και την ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.Ο.


Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου “ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ” παρουσίασε την μουσική κωμωδία “Το έκτο πάτωμα” του Alfred Gehri σε διασκευή Άννας Παναγιωτοπούλου με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου. Την παράσταση σκηνοθέτησε η Έφη Μεράβογλου. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί – μέλη του θεατρικού εργαστηρίου “ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ” έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής και δεν πτοήθηκαν καθόλου από τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην αρχή της παράστασης και αφορούσαν στον φωτισμό. Η κριτική επιτροπή, αλλά κυρίως το θεατρόφιλο κοινό της Ορεστιάδας είχε την ευκαιρία να γελάσει σε πολλά σημεία του έργου, το οποίο αν και τοποθετείται από τον συγγραφέα του στο Παρίσι της δεκαετίας του ’30, μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ και δεν μπορούσε μάλιστα να συμβαίνει σε κάποια πόλη της Ελλάδας του 2012.

Μια ομάδα ανθρώπων συμβιώνουν και συνυπάρχουν στο έκτο πάτωμα μιας Παρισινής Πολυκατοικίας. Μέσα από την καθημερινότητα των ηρώων ξετυλίγονται τα όνειρα, οι έρωτες, οι συγκρούσεις, τα πάθη μα πάνω απ’ όλα η αλληλεγγύη. Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με καθημερινά ζητήματα που τους απασχολούν και μέσα από αυτές τις δυσκολίες παραμένουν ενωμένοι και νικητές στο παιχνίδι της ζωής.

Την Τρίτη την σκυτάλη παραλαμβάνει η Θεατρική Ομάδα “Έκφραση” Αλμωπίας, η οποία διαγωνίζεται κι αυτή με κωμωδία, και συγκεκριμένα με το έργο “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης” του Άκη Δήμου.


Συντάκτης Νewsroom 4 Σεπτεμβρίου, 2012 00:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV