Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εγγραφές μαθητών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Συντάκτης Νewsroom 24 Ιουνίου, 2022 11:41

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εγγραφές μαθητών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Από σήμερα 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» ,όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν ΓΕΛ -ΕΠΑΛ και ημερήσιων ΠΕΠΑΛ, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε -με καθυστέρηση σε σχέση με πέρυσι- την έναρξη των Ηλεκτρονικών εγγραφών των μαθητών στα σχολεία της ανώτερης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Από σήμερα 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

Ερωτήσεις- Απαντήσεις προς Γονείς/Κηδεμόνες μαθητών/-τριών

1. Δεν βρέθηκε μαθητής/τρια στο Πληροφοριακό Σύστημα του Σχολείου (myschool) με τα στοιχεία που δώσατε. Προσπαθήστε ξανά, αφού πρώτα ελέγξετε την ορθότητα των ακόλουθων στοιχείων: Αριθμός Μητρώου, Σχολείο τελευταίας φοίτησης, Ημερομηνία Γέννησης. Σε περίπτωση που συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης.

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι πληκτρολογείτε ορθά τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας (αρ.μητρώου, σχολείο φοίτησης, ημερομηνία γέννησης) για τον/την οποίο/α γίνεται η υποβολή της αίτησης. Επικοινωνήστε με τον/τη Διευθυντή/ντρια για να επιβεβαιώσει την ορθότητα των στοιχείων αυτών στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

2. Δεν έχει δηλωθεί Κηδεμόνας στο Πληροφοριακό Σύστημα του Σχολείου. Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με το σχολείο όπου φοιτά τώρα το παιδί για να επιβεβαιώσετε ότι το ονοματεπώνυμο του κηδεμόνα έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα του σχολείου (myschοol) όπως είναι καταχωρισμένο στην εφορία. Σε περίπτωση που συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης.

Δεν έχει δηλωθεί κηδεμόνας για τον/τη μαθητή/τρια, για τον/την οποίο/α γίνεται η υποβολή της αίτησης. Παρακαλούμε απευθυνθείτε στον/στη Διευθυντή/ντρια του Σχολείου όπου φοιτά ο/η μαθητής/τρια, προκειμένου να ορίσει τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας στο Πληροφοριακό Σύστημα του σχολείου (myschool).

3. Ο Κηδεμόνας που έχει δηλωθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα του Σχολείου έχει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ στοιχεία από τον χρήστη που έχει κάνει είσοδο σε αυτό το σύστημα μέσω των κωδικών του TAXISnet. Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με το σχολείο όπου φοιτά τώρα το παιδί για να επιβεβαιώσετε ότι το ονοματεπώνυμο του κηδεμόνα έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα του Σχολείου (myschοol) όπως είναι καταχωρισμένο στην εφορία.

Δεν έχουν δηλωθεί σωστά τα στοιχεία του κηδεμόνα για τον/τη μαθητή/τρια, για τον/την οποίο/α γίνεται η υποβολή της αίτησης. Παρακαλούμε απευθυνθείτε στον/στη Διευθυντή/ντρια του Σχολείου όπου φοιτά ο/η μαθητής/τρια, προκειμένου να συμπληρωθεί σωστά η πληροφορία αυτή.

4. Ο χρήστης που έκανε είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές με τη χρήση των κωδικών TAXISnet έχει διαφορετικά στοιχεία από αυτά του ΚΗΔΕΜΟΝΑ που έχουν δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool του σχολείου φοίτησης. Παρακαλούμε απευθυνθείτε στον/στη Διευθυντή/ντρια του σχολείου φοίτησης του/της μαθητή/τριας, προκειμένου να κάνει την ανάλογη τροποποίηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να αποφεύγονται τέτοια μηνύματα θα πρέπει η είσοδος στο σύστημα e-εγγραφές να γίνεται με τους κωδικούς TAXISnet του κηδεμόνα ο οποίος έχει δηλωθεί στο σχολείο φοίτησης του/της μαθητή/τριας.

5. Με ποιούς κωδικούς TAXISnet θα γίνει η Είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές;

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής της αίτησης θα πρέπει να γίνει είσοδος με τους κωδικούς TAXISnet εκείνου του προσώπου το οποίο έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο που φοιτά ο/η μαθητής/τρια το τρέχον σχολικό έτος.

6. Κατά λάθος δεν δηλώθηκε ο σωστός αριθμός παιδιών που πρόκειται να εγγραφούν στα ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ.

Μπορείτε σε οποιαδήποτε στιγμή να μπείτε στην εφαρμογή και να κάνετε τροποποίηση του αριθμού των παιδιών που θέλετε να εγγράψετε σε ΓΕΛ/ΕΠΑΛ, στην πρώτη οθόνη εμφάνισης των στοιχείων του αιτούντα μετά την ταυτοποίησή του από το taxis. Έχετε δικαίωμα να δηλώστε έως και τέσσερα (4) παιδιά.
Σε περίπτωση που έχετε παραπάνω από 4 παιδιά, που επιθυμείτε να εγγράψετε στο Λύκειο, θα στείλετε μία υπεύθυνη δήλωση στο [email protected] για εγγραφές που αφορούν ΓΕ.Λ. ή στο [email protected] για εγγραφές που αφορούν ΕΠΑ.Λ.. Στην υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται το ΑΦΜ του χρήστη που θέλει την αλλαγή.

7. Είμαι υπεύθυνος σε κέντρο κοινωνικής πρόνοιας ή κέντρο φιλοξενίας για πρόσφυγες και θέλω να εξουσιοδοτηθώ ώστε να προχωρήσω στην εγγραφή μαθητών/τριών μου.

Σε περίπτωση που είστε εκπρόσωπος σε κέντρο κοινωνικής πρόνοιας ή υπεύθυνος κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, παρακαλούμε να αποστείλετε μία υπεύθυνη δήλωση στο [email protected] αν αφορά ΓΕ.Λ. ή [email protected] αν η περίπτωση αφορά ΕΠΑ.Λ. δηλώνοντας:

την ιδιότητά σας
τα ονομαστικά σας στοιχεία
το ΑΦΜ σας
το προσωπικό σας e-mail
τον αριθμό των μαθητών/τριών για τους/τις οποίους/ες θέλετε να υποβάλετε αίτηση εγγραφής σε ΓΕ.Λ/ΕΠΑ.Λ. ως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο
τον αριθμό των μαθητών/τριών για τους/τις οποίους/ες θέλετε να υποβάλετε αίτηση εγγραφής ως γονέας/ κηδεμόνας (για παράδειγμα αίτηση για το παιδί σας)
8. Έκανα είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές μέσω των στοιχείων μου πρόσβασης του TAXISnet και διαπίστωσα ότι το Όνομα ή/και το Επώνυμό μου, όπως εμφανίζονται, δεν είναι σωστά καταχωρισμένα. Πρέπει να απευθυνθώ στο μητρώο της ΔΟΥ για να αλλάξω τα στοιχεία μου;

Όχι, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, αρκεί τα στοιχεία του/της κηδεμόνα (Επώνυμο, Όνομα) στο πληροφοριακό σύστημα myschool, να είναι καταχωρισμένα ακριβώς όπως εμφανίζονται στο TAXISnet. Παρακαλούμε απευθυνθείτε στον/στη Διευθυντή/ντρια του σχολείου για να κάνει αυτόν τον έλεγχο και να προχωρήσει σε ενδεχόμενη τροποποίηση.

9. Έκανα είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές μέσω των στοιχείων μου πρόσβασης του TAXISnet και διαπίστωσα ότι το Όνομα ή/και το Επώνυμό μου, όπως εμφανίζονται, δεν είναι σωστά καταχωρισμένα. Απευθύνθηκα στο μητρώο ΔΟΥ όπου έκανα την τροποποίηση αλλά τώρα, είτε κάνω login στο σύστημα e-εγγραφές και βλέπω τα παλιά μου στοιχεία, είτε το login στο σύστημα e-εγγραφές αποτυγχάνει. Τι πρέπει να κάνω;

Αμέσως μετά από κάθε τροποποίηση των στοιχείων σας στο μητρώο ΔΟΥ, η είσοδός σας στο e-eggrafes θα πρέπει να εμφανίζει τα νέα σας στοιχεία.

Αν παρατηρήσετε ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, παρακαλούμε να στείλετε στο [email protected] , αν πρόκειται για ΓΕ.Λ., ή στο [email protected] , αν η περίπτωση αφορά τα ΕΠΑ.Λ., μία υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία σας (Όνομα, Επώνυμο, ΑΦΜ, e-mail) και στην οποία θα γράφετε ότι επιθυμείτε τη διαγραφή του χρήστη που δημιουργήθηκε στην εφαρμογή e-εγγραφές, λόγω αλλαγής καταχώρισης των προσωπικών σας στοιχείων στο TAXISnet.

10. Είναι απαραίτητο να εγγράψω στην εφαρμογή e-εγγραφές και το/τα παιδί/ιά μου που θα φοιτήσει/ουν από Α’ σε Β’ Λυκείου ή από Β’ σε Γ’ Λυκείου (ανανέωση εγγραφής);

Ναι, οι εγγραφές αφορούν και τις νέες εγγραφές σε δημόσια Λύκεια και ανανεώσεις εγγραφών (από Α’ σε Β’ Λυκείου, από Β’ σε Γ’ Λυκείου κλπ).

11. Δε βρίσκω τη σχολική μονάδα ΕΠΑΛ που προτιμώ για συγκεκριμένο τομέα ή ειδικότητα που επιλέγω.

Το συγκεκριμένο ΕΠΑΛ δεν προσφέρει τον τομέα ή ειδικότητα για την ερχόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με την εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση. Επικοινωνήστε με τον/τη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας ΕΠΑΛ ή και την οικεία ΔΔΕ/ ΠΔΕ. Αν είστε σίγουροι/ες ότι η σχολική μονάδα ΕΠΑΛ προσφέρει τον/τη συγκεκριμένο/η τομέα/ ειδικότητα, απευθυνθείτε στο υπουργείο καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό εξυπηρετησης των ΕΠΑΛ που εμφανίζεται στην αρχική σελιδα του e-eggrafes.

12. Κάνω νέα αίτηση και μόλις φτάνω στην τελευταία οθόνη και επιλέγω ‘Υποβολή αίτησης’ μού εμφανίζεται μήνυμα ότι η τάξη εγγραφής που ζητάω δεν είναι έγκυρη. Τι πρέπει να κάνω;

Δεν έχετε δικαίωμα εγγραφής στην τάξη που επιλέξατε, σύμφωνα με τα στοιχεία που δώσατε. Παρακαλώ ελέγξτε πάλι τα ακόλουθα στοιχεία της αίτησής σας: τάξη εγγραφής, σχολικό έτος τελευταίας φοίτησης, σχολείο τελευταίας φοίτησης, τάξη τελευταίας φοίτησης (για μαθητές/τριες με σχ. έτος φοίτησης < 2013-14), αποτέλεσμα φοίτησης (για μαθητές/τριες με σχ.έτος φοίτησης μικρότερο του τρέχοντος σχ.έτους).

Αν είστε βέβαιοι για την ορθότητα των στοιχείων που δίνετε και ότι έχετε δικαίωμα να εγγραφείτε στην τάξη/ στο τμήμα που επιλέγετε, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης (helpdesk) είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά (μέσω της εφαρμογής, επιλογή Επικοινωνία).

13. Έχω υποβάλει αίτηση για ΓΕΛ και θέλω να την τροποποιήσω ή να τη διαγράψω. Μπορώ;

Αν είναι ακόμα ενεργή η περίοδος αιτήσεων, μπορείτε να μπείτε από την εφαρμογή στην επιλογή Οι αιτήσεις μου, όπου έχετε τη δυνατότητα είτε να τροποποιήσετε την υπάρχουσα αίτηση είτε να τη διαγράψετε και να υποβάλετε καινούρια.

Αν δεν είναι ενεργή η περίοδος αιτήσεων και δεν έχουν εκδοθεί αποτελέσματα, δεν μπορείτε να τροποποιήσετε ή διαγράψετε την αίτηση.

Αν έχει εκδοθεί το ακόλουθο αποτέλεσμα (αποτέλεσμα ανεπαρκούς φοίτησης): «Η αίτηση σας δεν είναι έγκυρη διότι δεν είναι δυνατή η εγγραφή σας στην τάξη που δηλώσατε λόγω του αποτελέσματος προαγωγής. Παρακαλώ να διαγράψετε την αίτηση και να υποβάλετε νέα στην επόμενη φάση αιτήσεων», μπορείτε στην επόμενη ενεργή περίοδο αιτήσεων, να μπείτε από την εφαρμογή στις υποβληθείσες αιτήσεις, όπου έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε την υπάρχουσα αίτηση και να υποβάλετε καινούρια. Στη νέα αίτησή σας θα πρέπει να προσέξετε να δηλώσετε σωστά την επιτρεπτή τάξη εγγραφής σας.

Αν έχετε υποβάλει αίτηση και έχει εκδοθεί το αποτέλεσμα της κατανομής σας με επιτυχή τοποθέτηση σε συγκεκριμένο Λύκειο, δεν μπορείτε να κάνετε τροποποίηση ή διαγραφή της αίτησής σας μέσα από την εφαρμογή. Υπάρχουν πλέον οι ακόλουθες δυνατότητες:

να προχωρήσετε σε μετεγγραφή σε άλλη σχολική μονάδα από την 1η Σεπτεμβρίου απευθυνόμενος στο σχολείο τοποθέτησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
ειδικά στην περίπτωση που η αίτησή σας έχει ως σχολικό έτος τελευταίας φοίτησης πριν το 2013-2014, και διαπιστώσετε ότι η αίτησή σας κατανεμήθηκε σε λάθος τάξη / σχολείο (λόγω λαθών στη σύνταξη της αίτησης που δεν ήταν δυνατό να εντοπιστούν κατά τη διάρκεια της αίτησης), θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Διευθυντή του σχολείου που κατανεμηθήκατε. Ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη δυνατότητα μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών σας και τη δική σας υπεύθυνη δήλωση, να κάνει μετάπτωση της αίτησης σε ΜΗ ΕΓΚΥΡΗ κατάσταση.
Μπορείτε πλέον να διαγράψετε την αίτησή σας και να υποβάλλετε νέα στην επόμενη ενεργή περίοδο αιτήσεων.
για εξαιρετικές περιπτώσεις αναγκαιότητας διαγραφής της αίτησης, μπορείτε να αποστείλετε το αίτημά σας με μία υπεύθυνη δήλωση στο [email protected] δηλώνοντας τα ονομαστικά σας στοιχεία, το ΑΦΜ σας, το προσωπικό σας e-mail, τον αριθμό αίτησης που επιθυμείτε τη διαγραφή και τον λόγο διαγραφής

14. Έχω υποβάλει αίτηση για ΕΠΑΛ και θέλω να την τροποποιήσω ή διαγράψω. Μπορώ;

Αν είναι ακόμα ενεργή η περίοδος αιτήσεων, μπορείτε να μπείτε από την εφαρμογή στην επιλογή Οι αιτήσεις μου, όπου έχετε τη δυνατότητα είτε να τροποποιήσετε την υπάρχουσα αίτηση είτε να τη διαγράψετε και να υποβάλετε καινούρια.

Αν δεν είναι ενεργή η περίοδος αιτήσεων και δεν έχουν εκδοθεί αποτελέσματα, δεν μπορείτε να τροποποιήσετε ή διαγράψετε την αίτηση.

Αν έχει εκδοθεί το ακόλουθο αποτέλεσμα (αποτέλεσμα ανεπαρκούς φοίτησης):
«Η αίτησή σας δεν είναι έγκυρη, διότι δεν είναι δυνατή η εγγραφή σας στην τάξη που δηλώσατε λόγω του αποτελέσματος προαγωγής. Παρακαλώ να διαγράψετε την αίτηση και να υποβάλετε νέα στην επόμενη φάση αιτήσεων», Μπορείτε στην επόμενη ενεργή περίοδο αιτήσεων, να μπείτε από την εφαρμογή στις υποβληθείσες αιτήσεις, όπου έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε την υπάρχουσα αίτηση και να υποβάλετε καινούρια. Στη νέα αίτησή σας θα πρέπει να προσέξετε να δηλώσετε σωστά την επιτρεπτή τάξη εγγραφή σας.

Αν έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα κατανομής και δείτε μήνυμα ότιδεν κατανεμηθήκατε σε κανένα τμήμα, μπορείτε να μπείτε από την εφαρμογή στις υποβληθείσες αιτήσεις, όπου έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε την υπάρχουσα αίτηση και να υποβάλετε νέα στην επόμενη ενεργή περίοδο αιτήσεων.

Αν έχει εκδοθεί το αποτέλεσμα της κατανομής σας με τοποθέτηση σε συγκεκριμένο ΕΠΑΛ, αλλά το συγκεκριμένο ΕΠΑΛ σε δεύτερο χρόνο κριθεί μη εγκεκριμένο από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου (ολιγομελές τμήμα που δεν εγκρίνεται), έχετε τη δυνατότητα από εκείνη τη χρονική στιγμή και μετά να διαγράψετε την υπάρχουσα αίτηση και να υποβάλετε νέα στην επόμενη ενεργή περίοδο αιτήσεων.>

Αν έχετε ήδη υποβάλει αίτηση και έχει εκδοθεί το αποτέλεσμα της κατανομής σας με επιτυχή τοποθέτηση σε συγκεκριμένο ΕΠΑΛ, δεν μπορείτε να κάνετε τροποποίηση ή διαγραφή της αίτησής σας μέσα από την εφαρμογή. Υπάρχουν πλέον οι ακόλουθες δυνατότητες:

να προχωρήσετε σε μετεγγραφή σε άλλη σχολική μονάδα από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά απευθυνόμενος/η στο σχολείο τοποθέτησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
να απευθυνθείτε στον/στη Διευθυντή/ντρια του ΕΠΑΛ κατανομής προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που ο/η Διευθυντής/ντρια διαπιστώσει κατά τον έλεγχο των στοιχείων σας ότι κακώς έχετε κατανεμηθεί στο τμήμα που εμφανίζεστε, τότε προχωρά στην ΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ της εγγραφής σας στο τμήμα αυτό. Πλέον έχετε τη δυνατότητα να προχωρήσετε σε διαγραφή της αίτησης μέσα από την εφαρμογή (επιλογή Οι αιτήσεις μου) και να κάνετε νέα αίτηση στην επόμενη ενεργή περίοδο αιτήσεων.
να απευθυνθείτε στον/στη Διευθυντή/ντρια του ΕΠΑΛ κατανομής προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση σε αυτόν/αυτή ζητώντας την ενεργοποίηση της δυνατότητας διαγραφής αίτησης και αναφέροντας τον λόγο που τη ζητάτε. Ο/Η Διευθυντής/ντρια προχωρά στη ΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ της εγγραφής σας στο τμήμα αυτό. Πλέον έχετε τη δυνατότητα να προχωρήσετε σε διαγραφή της αίτησης μέσα από την εφαρμογή (επιλογή Οι αιτήσεις μου) και να κάνετε νέα αίτηση στην επόμενη ενεργή περίοδο αιτήσεων.

15. Έχω υποβάλει αίτηση για ΓΕΛ / ΕΠΑΛ, έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα και βλέπω το ακόλουθο αποτέλεσμα:
«Δεν έχετε ακόμα τοποθετηθεί σε σχολείο λόγω μη τελικού αποτελέσματος προαγωγής. Μόλις καθοριστεί το τελικό αποτέλεσμα προαγωγής ή απόρριψης θα ενημερωθείτε για το σχολείο τοποθέτησής σας ή για υποβολή νέας αίτησης εγγραφής.»
Πότε θα εκδοθεί αποτέλεσμα κατανομής για εμένα; Θα πρέπει να κάνω νέα αίτηση και πότε;

Αν έχετε κριθεί παραπεμπόμενος, θα εκδοθεί αποτέλεσμα επιτυχούς κατανομής αμέσως μόλις κριθεί επαρκής η φοίτησή σας και προχωρήσει ο/η Διευθυντής/ντρια του σχολείου στην ηλεκτρονική ενημέρωση φοίτησης.

Αν έχετε κριθεί παραπεμπόμενος, και στη συνέχεια δεν καταφέρετε να προαχθείτε, θα εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα αποτελέσματος (αφού προχωρήσει ο/η Διευθυντής/ντρια του σχολείου στην ηλεκτρονική ενημέρωση φοίτησης): «Η αίτηση σας δεν είναι έγκυρη διότι δεν είναι δυνατή η εγγραφή σας στην τάξη που δηλώσατε λόγω του αποτελέσματος προαγωγής. Παρακαλώ να διαγράψετε την αίτηση και να υποβάλετε νέα στην επόμενη φάση αιτήσεων». Μπορείτε να μπείτε από την εφαρμογή στις υποβληθείσες αιτήσεις, όπου έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε την υπάρχουσα αίτηση και να υποβάλετε νέα στην επόμενη ενεργή περίοδο αιτήσεων. Στη νέα αίτησή σας θα πρέπει να προσέξετε να δηλώσετε σωστά την επιτρεπτή τάξη εγγραφή σας.

Αν δεν έχετε κριθεί παραπεμπόμενος ή έχετε επιτυχώς προαχθεί μετά την παραπομπή σας, αλλά συνεχίσετε να βλέπετε αυτό το μήνυμα, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον/τη Διευθυντή/ντρια του σχολείου στο οποίο ανήκετε, ώστε να προβεί άμεσα στην ηλεκτρονική ενημέρωση φοίτησής σας.

Ειδικά για τους μαθητές Γ’ Γυμνασίου που δεν προάγονται και προβλέπεται να εξεταστούν το Σεπτέμβριο, οι αιτήσεις τους παραμένουν σε εκκρεμότητα μέχρι και την ολοκλήρωση των εξετάσεων Σεπτεμβρίου.

16. Έχω υποβάλει αίτηση για ΓΕΛ/ ΕΠΑΛ, έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα και βλέπω το ακόλουθο μήνυμα:
«Δεν έχει καταχωριστεί το αποτέλεσμα προαγωγής σας. Παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον/τη Διευθυντή/ντρια του σχολείου το οποίο δηλώσατε ως τελευταίο σχολείο φοίτησης»
Τι ενέργειες πρέπει να κάνω;

Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον/τη Διευθυντή/ντρια του σχολείου στο οποίο ανήκετε, ώστε να προβεί άμεσα στην ηλεκτρονική ενημέρωση φοίτησής σας.

17. Έχω υποβάλει αίτηση για ΓΕΛ, έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα και βλέπω ως αποτέλεσμα ότι η ΔΔΕ στην οποία ανήκω δεν με έχει τοποθετήσει ακόμα. Τι ενέργειες πρέπει να κάνω;

Παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποίο ανήκετε, ώστε να προβεί στην τοποθέτησή σας.

18. Έκανα αίτηση δηλώνοντας ως τελευταίο σχολικό έτος φοίτησης προγενέστερο του 2013-14. Στην αίτηση μού ζητήθηκαν τα προσωπικά/ονομαστικά μου στοιχεία και πληκτρολόγησα λάθος κάποιο από αυτά. Τι μπορώ να κάνω;

Αν είναι ακόμα ενεργή η περίοδος αιτήσεων, μπορείτε να ξαναμπείτε στην εφαρμογή και στις υποβληθείσες αιτήσεις, είτε να τροποποιήσετε την υπάρχουσα αίτηση είτε να τη διαγράψετε και να υποβάλετε νέα.

Αν δεν είναι ενεργή η περίοδος αιτήσεων, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό. Τα ονομαστικά σας στοιχεία θα εμφανιστούν όπως τα πληκτρολογήσατε στα αποτελέσματα κατανομής.

Μπορείτε, ωστόσο, να ενημερώσετε τον/τη Διευθυντή/ντρια του σχολείου που τοποθετηθήκατε για τα λάθη ώστε να διορθώσει τα στοιχεία σας όταν θα εμφανιστούν στο Πληροφοριακό Σύστημα του σχολείου (myschool).

19. Θέλω να αλλάξω ομάδα προσανατολισμού ή να αλλάξω μαθήματα επιλογής στην αίτησή μου για ΓΕΛ.

Αν είναι ακόμα ενεργή η περίοδος αιτήσεων, μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή και στις υποβληθείσες αιτήσεις, είτε να τροποποιήσετε την υπάρχουσα αίτηση είτε να τη διαγράψετε και να υποβάλετε καινούργια.

Αν δεν είναι ενεργή η περίοδος αιτήσεων και έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα κατανομής, για τις ανάλογες τροποποιήσεις θα απευθύνεστε στο Λύκειο όπου θα φοιτήσετε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

20. Έχω κάνει αίτηση για ΓΕΛ και θέλω να αλλάξω την αίτησή μου και να υποβάλω αίτηση για ΕΠΑΛ (ή το αντίστροφο).

Αν είναι ακόμα ενεργή η περίοδος αιτήσεων, μπείτε στην εφαρμογή στις υποβληθείσες αιτήσεις σας. Θα πρέπει να διαγράψετε την υπάρχουσα αίτηση και να υποβάλετε νέα, επιλέγοντας τον τύπο σχολείου που θέλετε.

Προσοχή: δεν μπορείτε να κάνετε τροποποίηση της αίτησης για αλλαγή τύπου σχολείου από ΕΠΑΛ σε ΓΕΛ (ή αντίστροφα), παρά μόνο διαγραφή και νέα αίτηση. Αν δεν είναι ενεργή η περίοδος αιτήσεων και έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα κατανομής, ανατρέξτε στις απαντήσεις των σχετικών ερωτημάτων («Έχω υποβάλει αίτηση για ΓΕΛ και θέλω να την τροποποιήσω ή διαγράψω. Μπορώ;»«Έχω υποβάλει αίτηση για ΕΠΑΛ και θέλω να την τροποποιήσω ή διαγράψω. Μπορώ;»)

21. Πώς μπορώ να πάρω αποδεικτικό της υποβολής της αίτησης εγγραφής;

Έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε ή να εκτυπώσετε την αίτηση που υποβάλατε ή να σημειώσετε τον αριθμό που αναγράφεται σε αυτή. Δείτε στις οδηγίες χρήσης για τον τρόπο εκτύπωσης της αίτησης.

Σημείωση: σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί αποτελέσματα, η εκτύπωση θα αναφέρει και το αποτέλεσμα της κατανομής.

22. Πότε θα ενημερωθώ για τα αποτελέσματα;

Θα ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα της αίτησης εγγραφής σας σε ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ. μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κατανομής από την εφαρμογή ή τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

23. Προσπαθώ να μπω στην εφαρμογή και δε βλέπω καθόλου την αρχική σελίδα.

Χρησιμοποιήστε τους προτεινόμενους φυλλομετρητές: Firefox (έκδοση 51+), Chrome (έκδοση 49+), Edge (έκδοση 15+), Opera (έκδοση 36+), και Windows 7 / 8 / 8.1 / 10

24. Δε βρίσκω το σχολείο τελευταίας φοίτησης.

Δοκιμάστε να βρείτε το σχολείο πληκτρολογώντας τουλάχιστον πέντε χαρακτήρες στο αντίστοιχο πεδίο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τμήματα από διάφορες λέξεις-κλειδιά με οποιαδήποτε σειρά για να γίνει «έξυπνη» αναζήτηση. Παράδειγμα: αν το σχολείο τελευταίας σας φοίτησης είναι το 2ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης, μπορείτε ενδεικτικά να πληκτρολογήσετε ‘ΜΕΤΑΜΟΡΦ ΓΥΜΝ 2’.

Αν είστε απόφοιτος πριν από το 2013 και το σχολείο αυτό δεν υφίσταται πλέον επιλέξτε ένα οποιοδήποτε άλλο ΙΣΟΤΙΜΟ. Για μαθητή που φοιτά την τρέχουσα σχολική χρονιά σε σχολείο που δεν βρίσκεται στη λίστα των σχολείων, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας/υποστήριξης της εφαρμογής e-εγγραφές.

25. Έχω δικαίωμα να εγγραφώ στη συγκεκριμένη τάξη και στον συγκεκριμένο τύπο Σχολείου; Τι δικαιολογητικά απαιτούνται;

Παρακαλούμε να απευθύνεστε στο λύκειο όπου έχετε πρόθεση να εγγραφείτε για περισσότερες πληροφορίες ή/και να διαβάσετε τις προϋποθέσεις εγγραφής που υπάρχουν στη σελίδα Νομοθεσία της εφαρμογής e-εγγραφές.

26. Έχω δικαίωμα να επιλέξω ότι θέλω να εγγραφώ σε τύπο σχολείου ίδιο με αυτό που τώρα φοιτώ; (για παράδειγμα Καλλιτεχνικό Σχολείο, Μουσικό Σχολείο κλπ). Έχω δικαίωμα να εγγραφώ σε ΓΕΛ, ενώ αυτή τη στιγμή φοιτώ σε ειδικό τύπο σχολείου; (Καλλιτεχνικό, Μουσικό κλπ)

Για συγκεκριμένου τύπου σχολεία*, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής σχετικά με το αν θέλετε να φοιτήσετε στον ίδιο τύπο σχολείου με αυτόν που είστε τώρα ή σε ΓΕΛ. Με βάση αυτή σας την επιλογή θα γίνει και η κατανομή σας. Συγκεκριμένα,

επιλέξτε ΓΕΛ στην αρχική οθόνη επιλογής τύπου σχολείου
μόλις φτάσετε στην οθόνη Συμπλήρωσης Στοιχείων Αιτούμενου, στα Στοιχεία Φοίτησης Μαθητή, επιλέξετε το Σχολείο Τελευταίας Φοίτησης
θα εμφανιστεί για συγκεκριμένου τύπου σχολεία* η επιλογή σχετικά με το αν θέλετε να φοιτήσετε στον αντίστοιχο τύπο σχολείου ή σε ΓΕΛ. (Για παράδειγμα αν επιλέξετε ως Σχολείο Τελευταίας Φοίτησης: Μουσικό Γυμνάσιο Πάτρας, θα εμφανιστεί επιλογή για εγγραφή σε Μουσικό Λύκειο ή ΓΕΛ).

Σε περίπτωση μη εμφάνισης τέτοιας επιλογής, η εγγραφή σας θα γίνει στο ΓΕΛ το οποίο προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Μπορείτε να ζητήσετε μετεγγραφή από το ΓΕΛ που τοποθετηθήκατε από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

* Πρότυπο Λύκειο, Πειραματικό Λύκειο, Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Μουσικό Γενικό Λύκειο, Πρότυπο Γυμνάσιο, Πειραματικό Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Μουσικό Γυμνάσιο, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, Μουσικό Γυμνάσιο με Μουσικές ΛΤ, Πειραματικό Γυμνάσιο με ΛΤ, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με ΛΤ, Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης με ΛΤ

Οδηγίες προς Διευθυντές/ντριες Σχολικών Μονάδων

27. Πού καταχωρούνται τα στοιχεία του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας:

Ακολουθήστε αναλυτικά τις οδηγίες που σας έχουν αποσταλεί από την ομάδα υποστήριξης του myschool. Στην καρτέλα του μαθητή υπάρχει ειδική σελίδα (καρτέλα μαθητή –> κηδεμόνας e-eggrafes) για τη διαχείριση των στοιχείων (ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ) του κηδεμόνα που θα υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-eggrafes.

Σε περίπτωση που κατά την περίοδο λειτουργίας της εφαρμογής e-eggrafes απαιτηθεί να αλλάξουν τα στοιχεία κηδεμόνα ενός/μιας μαθητή/τριας, ώστε να ταυτίζονται με αυτά που υπάρχουν στο TAXISnet, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ στη σελίδα «Κηδεμόνας e-eggrafes» και ΟΧΙ στη Σελίδα των Οικογενειακών στοιχείων (Πρώτος/Δεύτερος Κηδεμόνας). Παράδειγμα: Η αναγκαιότητα αναγραφής των στοιχείων του κηδεμόνα στο ΠΣ myschool ξένων ονομάτων με λατινικούς χαρακτήρες γίνεται μόνο σε αυτή τη σελίδα και έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα στην έκδοση των τίτλων, καθώς η άντληση δεδομέων γίνεται από τη σελίδα των Οικογενειακών στοιχείων.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Υπενθυμίζεται:

Οι κηδεμόνες πρέπει να καταχωρίζονται στο myschool με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το ΕΠΩΝΥΜΟ Κηδεμόνα δεν πρέπει να περιέχει σημεία στίξης (τόνους, διαλυτικά κτλ) παρά μόνο αν έτσι είναι καταχωρισμένο στο TAXISnet.

Για όλους τους/τις μαθητές/τριες θα πρέπει να έχει οριστεί ο κηδεμόνας σύμφωνα με τις οδηγίες της ομάδας υποστήριξης του myschool και τη σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠAI.Θ, όπως και να συμπληρωθεί πλήρως η ταχυδρομική διεύθυνση του μαθητή (Οδός, Αριθμός, ΤΚ, Περιοχή).

Αν πρόκειται για επαρχία όπου δεν υπάρχει οδός, παρακαλούμε συμπληρώστε 0 ή 1.

Αν πρόκειται για ενήλικα που κάνει αίτηση για τον εαυτό του, πρέπει στο myschool να είναι συμπληρωμένο στα στοιχεία του κηδεμόνα στο πεδίο σχέση η τιμή ‘Ιδιος’.

27. Επιλέγω από την κεντρική σελίδα Είσοδος μέσω Π.Σ.Δ. και χωρίς να δώσω τα στοιχεία εισόδου εμφανίζεται απευθείας σελίδα με το ακόλουθο μήνυμα: “Πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο ΠΣΔ, για να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή. Για να επαναλάβετε τη διαδικασία σύνδεσης πρέπει πρώτα να αποσυνδεθείτε.”. Τι πρέπει να κάνω;

Σε περίπτωση που σας εμφανιστεί σελίδα με αυτό το μήνυμα, ενώ δεν έχετε δώσει τα στοιχεία εισόδου της σχολικής σας μονάδας στο Π.Σ.Δ, πατήστε το κουμπί Αποσύνδεση που υπάρχει σε αυτή τη σελίδα. Θα σας εμφανιστεί η σελίδα πληκτρολόγησης των κωδικών της σχολικής σας μονάδας στο Π.Σ.Δ. Δώστε τους κωδικούς σύνδεσης και πατήστε Σύνδεση. Θα μεταβείτε στο περιβάλλον του e-eggrafes για σχολικές μονάδες.


Συντάκτης Νewsroom 24 Ιουνίου, 2022 11:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV