Ξεκίνημα του κύκλου εργασιών για τον Κολυμβητικό Όμιλο Νηρέας

Συντάκτης Νewsroom 21 Νοεμβρίου, 2010 18:49

Ξεκίνημα του κύκλου εργασιών για τον Κολυμβητικό Όμιλο Νηρέας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Η πρώτη μορφή ζωής ξεκίνησε από το νερό …

το κολύμπι δεν είναι απλώς άλλη μία καλοκαιρινή συνήθεια. Μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, δυναμώνει το σώμα, θεραπεύει τους τραυματισμούς, καίει λίπος και ταυτόχρονα χαρίζει χρόνια ζωής.

κράτα την αναπνοή σου και βούτα στη ζωή.

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με περίπου15.000 χλμ. μήκος ακτών είναι ανεπίτρεπτο να ντρεπόμαστε να μπούμε στη θάλασσα γιατί δεν ξέρουμε κολύμπι.

Δεν υπάρχει τίποτα στο νερό που πρέπει να φοβάσαι, γνώρισε το, χαλάρωσε και απόλαυσε τη βουτιά. Λίγες μορφές άσκησης, όπως το κολύμπι, μπορούν να απασχολήσουν τους περισσότερους μύες από την κορυφή έως τα νύχια, σου προσφέρει φοβερή γυμναστική για όλο το σώμα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της κολύμβησης σε σύγκριση με τα υπόλοιπα σπορ είναι, η αποφυγή τραυματισμών. Με την άσκηση στο νερό το σώμα δεν δέχεται έντονες πιέσεις και κραδασμούς.

Εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις η αγωνιστική κολύμβηση είναι προτιμότερη γιατί, αν γυμνάζεσαι μόνο για να φτιάξεις το σώμα σου, τότε γρήγορα θα χάσεις την όρεξή σου, αν όμως έχεις να πάρεις μέρος σε αγώνες, τότε το κίνητρο είναι σαφώς μεγαλύτερο.

Ο κολυμβητικός όμιλος ΝΗΡΕΑΣ Ν. Ορεστιάδας συστάθηκε με σκοπό «τη σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των αθλουμένων και τη δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων μέσω της αγωνιστικής κολύμβησης, καθώς και την καλλιέργεια και ανάπτυξη όλων γενικά των αθλημάτων που έχουν σχέση με τον υγρό στίβο».

Για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού υιοθετεί μια φιλοσοφία με στόχους:

  • από τη μια να σταθεί αρωγός στις άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων του Δ.Α.Κ.Ο. (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ορεστιάδας) ώστε να συμβάλει κατά το δυνατόν στην έναρξη και ομαλή πορεία της λειτουργίας του ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ,
  • και απ’ την άλλη, φιλοδοξεί να πραγματώσει το όραμα των συμπολιτών μας για την επαφή με το υγρό στοιχείο και τα πολλαπλά οφέλη που αυτή αποφέρει, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνουν την πόλη μας, γιατί όχι, να διακριθεί με τις ομάδες της κολύμβησης και υδατοσφαίρισης (Water Polo).

Αντικειμενικοί μας στόχοι είναι, τα «αφρόψαρα» να γίνουν «δελφίνια» περνώντας από το στάδιο μαθητείας της «ακαδημίας κολύμβησης», για αυτό θα λειτουργούν τέσσερα αντίστοιχα διακριτά τμήματα προπόνησης:

  • Αφρόψαρα: χώρος τους θα είναι η μικρή πισίνα όπου τα παιδιά ηλικίας 4-7 ετών θα έχουν την πρώτη επαφή με το νερό, εδώ τα παιδιά εξοικειώνονται με το υγρό στοιχείο και μέσα από παιχνίδια, μαθαίνουν να αγαπούν το νερό και αναπτύσσουν τις βασικές κολυμβητικές δεξιότητες.
  • Ακαδημία κολύμβησης: χώρος θα είναι η μεγάλη πισίνα και εκεί τα παιδιά ηλικίας μέχρι 10 ετών θα μάθουν τις τεχνικές των κολυμβητικών στυλ και τους κανόνες των αγωνισμάτων κολύμβησης.
  • Δελφίνια: είναι κατ’ ουσία το προαγωνιστικό τμήμα, όπου τα παιδιά ηλικίας 10 – 14 ετών προετοιμάζονται να περάσουν στο αγωνιστικό τμήμα.
  • Αγωνιστικό τμήμα, δημιουργία ομάδων για συμμετοχή σε αγώνες.

Οι άνθρωποι που θα πασχίσουν για την επίτευξη των αθλητικών στόχων είναι οι προπονητές του ομίλου:

  1. Ζελεσκίδης Ιωάννης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα κολύμβησης, με 8ετή προπονητική εμπειρία, πρωταθλητής κολύμβησης, μέλος ομάδας νέων υδατοσφαίρισης ΝΟΑ Βουλιαγμένης
  2. Κεσόγλου Αγγελική (Γκέλυ) Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα κολύμβησης, απόφοιτη Τ.Ε.Φ.Α.Α του ΔΠΘ, πτυχίο κριτή κολύμβησης
  3. Μιρμιγκίδης Ιωάννης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα κολύμβησης, απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α του ΔΠΘ

Σας καλούμε για την εγγραφή αθλουμένων

στα τμήματα κολύμβησης του ΝΗΡΕΑ Ορεστιάδας

που θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Τρίτη – Παρασκευή 18:00 -21:00 & Σάββατο 11:00-13:00

Τιμή συνδρομής: 40€/μήνα

Η συνδρομή θα πληρώνεται στον Ταμία του Συλλόγου κ. Κουματζίδη Καραφύλλη ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για την έκδοση κάθε νόμιμου παραστατικού ή στην υπεύθυνη εγγραφών κα Στάμου Κωνσταντίνα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

  • Ζελεσκίδης Γιάννης, Προπονητής. 6972220999, 6946287414
  • Μιχαήλ Αθάνσογλου, Πρόεδρος, 6955117562,2553026684
  • Χαριτούδης Σταύρος, Γεν Γραμματέας, 6944246782

Εξοπλισμός για τις προπονήσεις παρέχεται από το σύλλογο.

Οι αθλητές πρέπει να διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό ατομικής χρήσης:

  • Υποχρεωτικά (μαγιό Lycra, σκουφάκι, παντόφλες, μπουρνούζι – πετσέτα)
  • Προαιρετικά (Γυαλάκια, Ωτοασπίδες)

Δικαιολογητικά εγγραφής

Για τα παιδιά κάτω των 14 ετών,

Για τα παιδιά άνω των 14 ετών και ενήλικες
  • Βεβαίωση υγείας παιδιάτρου
  • Βεβαίωση καρδιολόγου
  • 2 έγχρωμες μικρές φωτογραφίες
  • Βεβαίωση δερματολόγου

  • Βεβαίωση γυναικολόγου (κατά περίπτωση)

  • Εξετάσεις για ηπατίτιδα C

  • 2 έγχρωμες μικρές φωτογραφίες


Συντάκτης Νewsroom 21 Νοεμβρίου, 2010 18:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV